Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.02 22:47 Frissítve: 2011.11.19 02:42

A Schalke kárára szerezte meg első győzelmét az Energie Cottbus

A német labdarúgó-bajnokság élvonalában (Bundesliga) 1-0-ra nyert a Cottbus a Schalke 04 ellen. A 12. forduló mérkőzésén a hazai pályán játszó Energie Bassila 46. percben szerzett találatával gyűjtötte be a három pontot. Ez volt a Cottbus első győzelme a 2007-2008-as idényben.

Kukielka fejesét szemléli Kuranyi (kékben)
Kukielka fejesét szemléli Kuranyi (kékben)
Igen látványos, ellenben gólnélküli első félidőt láthatott az a 16000 szurkoló, aki nem talált magának jobb szórakozást, minthogy kifáradjon a Barátság Stadionba megnézni a nagy Schalke cottbusi vendégjátékát.

A nagy Schlake játékosai végül a találkozót követően lehorgasztott orral kulloghattak haza, a Cottbus megszerezte szezonbeli első győzelmét. A sikerkovács Christian Bassila volt, aki a 46. percben szerzett góljával kialakította az 1-0-s végeredményt.

Pedig nem úgy indult a találkozó a vendégek számára, hogy a ligautolsó othonában bármilyen kellemtlen meglepetés érné őket. A 9. percben Ernst Lövenkrands előtt adódott hatalmas lehetőség, ám a remek kiugratást követően a dán játékos kirúgta a labdát a stadionból.

A lüktető első félidőben a 32. percben a másik kapu előtt zajlódott le látványos, és egyben a vendégkapura veszélyes jelenet. Ekkor Dennis Sörensen tekerése ment a hosszú sarok irányába, ám pechére a labda csak a keresztlécen csattant.

A 42. minutumban Marcelo Bordon - a sorfalon megpattanó - szabadrúgása ismételten csak a kapufát találta telibe, így nem született meg a találkozó első gólja.

A kiegyenlített első félidőt követően a csapatok igazságos döntetlennel vonulhattak az öltözőbe - a második félidő elején azonban úgy tűnt a Schalke ott is maradt.

A 46. percben Bassila a rosszul felszabadító védők hibáját kihasználva tíz méterről bombázott a tehetetlen Neuer kapujának jobb oldalába. A hazai szurkolók ekkor kezdtek el először hinni kedvenceik idénybeli első sikerében. (1-0)

A második játékrészben nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Schalke, a Cottbus a kontratámadásokra rendezkedett be.

A 67. percben Jermaine Jones révén majdnem egyenlített a vendégcsapat, ám a középpályás távoli lökete ismételten csak a kapufán csattant.

A folytatásban újabb találat már nem született. Az Energie továbbra is utolsó, ám már csak egyetlen pont a hátránya a Nürnberg, Duisburg,Bochum hármassal szemben. A Schalke maradt az ötödik.

BUNDESLIGA

  • 12. FORDULÓ:
  • Cottbus-Schalke 04 1-0 (Bassila 46.)
2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.