Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.14 22:45 Frissítve: 2011.11.19 02:45

Sima meccsen, három góllal verte a Dortmund a Werder Brement

A Bundesliga, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának nyitómérkőzésén, az egyetlen pénteki összecsapáson egy rangadónak is nevezhető találkozót rendeztek, amelyen a Borussia hazai pályán, Dortmundban három góllal verte a vendégek Werder Bremen együttesét. A hazaiak az első félidő közepén tíz perc alatt döntöttek el a mérkőzést.

A találkozón két gólt szerző Mladen Petricet (Borussia Dortmund) Dusko Tosic (Werder Bremen) próbálja megállítani
Reuters
A találkozón két gólt szerző Mladen Petricet (Borussia Dortmund) Dusko Tosic (Werder Bremen) próbálja megállítani

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Hazai mezőnyfölény jellemezte a találkozó kezdetét, a dortmundi erőfeszítéseket a 22. percben máris eredmény koronázta: egy jobboldalról erővel középre lőtt labdára a hosszún Petric érkezett a legjobb ütemben és senkitől sem zavartatva, magát bedobva spiccelt közelről a vendégek hálójába.
A brémaiaknak az sem adatott meg, hogy rendezzék a sorokat, hiszen öt perc múlva máris kettőre nőtt a hátrányuk: egy pazar, védők mögé bepasszolt labdával Klimowicz lépett ki, majd a kifutó vendégkapus mellett 15 méterről mesterien tekert a hosszú felső sarokba. Látványos gól volt.
A 32. percben aztán el is dőlt a találkozó: egy térölelő átadásra az első gólt jegyző Petric mozdult a védők mögé a legjobb ütemben, majd némi igazítás után a rövid alsó sarokba bombázott.

A második félidőben változatlanul a hazaiak játszhattak mezőnyfölényben, de támadásaikban, főként a helyzetkihasználásban már hiányzott a megfelelő koncentráció.

Így az eredmény a lefújásig már nem változott, csupán az itt-ott elszabaduló indulatokat, egy-két kisebb törlesztést kellett megfékezni sárga lappal. A 80. percben aztán megfogyatkozott a brémai gárda: Andreasen kapott piros lapot.

A Dortmund, amely két vereséggel – Duisburg és Schalke – kezdte a szezont, immár egymás utáni harmadik bajnokiján nem talált legyőzőre.

A Bremen lendülete - egy-egy döntetlen és vereség után ugyancsak két siker -viszont most megtört. A Werder azonban annál jobb csapat, mint amennyit magából Dortmunkban mutatott.

BUNDESLIGA, NÉMET ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

ÖTÖDIK FORDULÓ:
Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-0 (Petric 22., 32., Klimowicz 29.)
2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.