Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.02 18:59 Frissítve: 2011.10.07 02:43

Hajnal Tamás góljával a KSC legyűrte a bajnoki címvédő svábokat

Vasárnap délután két találkozót rendeztek a német élvonalban, a Honvéd-gyalázó Hamburger SV a bajnokaspiráns Bayern Münchent fogadta, a Hajnal Tamással felálló újonc Kalsruher SC pedig a címvédő VfB Stuttgartot látta vendégül. A KSC Hajnal góljával 1-0-ra győzött, a bajorok 1-1-re végeztek, Klose gólját Zidan egyenlítette ki a végjátékban.

Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét
Reuters
Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét
Vasárnap délután két találkozót rendeztek a német élvonalban, a Honvéd-gyalázó Hamburger SV a bajnokaspiráns Bayern Münchent fogadta, a Hajnal Tamással felálló újonc Kalsruher SC pedig a címvédő VfB Stuttgartot látta vendégül. Ezt megelőzően a bajorok makulátlan mérleggel, három mérkőzésből három győzelemmel, 10-0-s gólkülönbséggel vezették a tabellát, a Hamburg két győzelemmel és egy vereséggel a nyolcadik helyen állt. Az újoncgárdához hasonlóan a svábok is visszafogottabban kezdték az idényt, a VfB a 14., a KSC pedig a 16. pozícióban várta a vasárnapot.

Szerdán 43 ezer, vasárnap pedig 57 ezer fő látogatott ki a Nordbank-arénába. Bár a Honvéd elleni hétközi UEFA-kupa meccsen is nagy volt a tét, a Bayern elleni szuperrangadó azért mégis csak más, zsúfolásig telt a szuperrangadóra a stadion. Az első játékrészben a bőrnadrágosok kezdeményeztek többet, de a jobbára védekezésre kényszerülő HSV kontráiban is rendre ott volt a gólveszély. Negyvenöt percnyi játék után 0-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után ritmust váltott a vendéglátó, a 48. percben Castelen ígéretes helyzetből lőtt fölé, két minutummal később Olic ziccert rontott. Az 55. percben könnyen megbosszulhatták volna magukat a kihagyott hamburgi helyzetek, a védelmi hibát azonban nem tudta kihasználni a Bayern, Rost önfeláldozó kivetődéssel mentett.

A makulátlan mérleggel büszkélkedő bajor együttes sokáig valósággal szenvedett, ennek ellenére a hullámvölgyből kilábalva előnyt szerzett. Miroslav Klose nagyon eltűnt a mezőnyben, aztán egy klasszis csatárhoz méltó módon a 70. percben rögtön egy góllal hívta fel magára a figyelmet Klose egyéni villanása azonban ezúttal nem hozott három pontot a konyhára, a végjátékban egy kapu előtti kavarodás után a szemfüles Zidan egyenlített. Először kapott gólt a Bayern München a Bundesliga 2007/2008-as kiírásban, s rögtön pontokat is vesztett.

A bizonyítási vágytól fűtött újonc és a bajnokcsapat összecsapásán 27800 fős nézőközönség előtt Markus Merk sípszavára indult kilencvenperces útjára a labda. A szezonnyitón duplázó Hajnal Tamással felálló KSC cseppet sem játszott alárendelt szerepet a címvédő ellen, az első félidőben a játék minden elemében egyenrangú partner volt a házigazda.

A térfélcserét követően némi meglepetésre átvette a játék irányítását a Kalsruhe, a hazai fölény pedig az 54. percben góllá érett. Timm Hajnal elé tálalt, aki tizenegy méterről nem hibázott. Hajnal ismét bebizonyította Edmund Beckernek, hogy legény a gáton, lehet rá számítani. A magyar válogatott 26 esztendős, 165 centis irányítója hetek óta bombaformában futballozik, s az idénynyitó után a negyedik fordulóban is győzelemhez segítette a KSC-t. Ezzel a sikerrel feljött a 11. helyre a Kalsruher SC.

BUNDESLIGA

4. FORDULÓ
Hamburger SV – Bayern München 1-1 (Zidan 87., ill. Klose 70.)
Kalsruher SC – VfB Stuttgart 1-0 (Hajnal 54.)
2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.

2021.08.28 23:08:34

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Két csatáráért 50 millió eurót kapott a Hertha • Raiola segítségével készül a Bajnokok Ligájára a Wolfsburg?