Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.04 21:35 Frissítve: 2023.01.23 17:29

Makaayt és Podolskit bírálta Felix Magath

Lukas Podolskit és Roy Makaayt bírálta Felix Magath, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, amiért szerinte túlágosan passzívak voltak a bajorok szombati, WfL Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésén. A meccset 1-0-ra a Wolfsburg nyerte.

Roy Makaay régóta adós az igazán klasszis teljesítménnyel
Roy Makaay régóta adós az igazán klasszis teljesítménnyel

"Világossá vált, mi az, ami nem a mi malmunkra hajtja a vizet ebben a szezonban – fogalmazott Magath a Sport Bild című lapnak adott interjújában. – A támadójátékunknak nincs karaktere."

"Többet kell tennünk azért, hogy ez megváltozzon, és egyszerűen több gólt kell szereznünk" – tette hozzá.

A Bayern München ebben a szezonban eddig hat mérkőzésen csak hét gólt szerzett (igaz, ötöt kapott, így pozitív a gólkülönbsége).

A címvédő mér kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott, és jelenleg csak a negyedik, UEFA-kupa-indulást jelentő helyen áll. Az előző évadban hat mérkőzés után százszázalékos volt az együttes.

Lukas Podolski egyelőre nem emlékeztet arra a csatárra, akit a vb néhány meccseén láthattunk
Lukas Podolski egyelőre nem emlékeztet arra a csatárra, akit a vb néhány meccseén láthattunk

A Wolfsburg éppen a Bayern ellen nyerte meg az első mérkőzését ebben az idényben, e három pont nélkül a "farkasok" az utolsó helyet foglalnák el a tabellán.

Magath arról is beszélt, hogy Podolski – akit a Kölntől igazolt a München a nyáron – rendkívüli támadó potenciállal rendelkezik, de a statisztikák alapján eddig csak a perui Claudio Pizarro hozza a formáját, és a párharcainak jelentős részét megnyeri a dél-amerikai.

"Pizarrónak sokszor több párviadalt kell megvívnia, mint Roynak és Poldinak" – mondta a szakember, aki hozzátette, speciális mérési módszereket kíván alkalmazni, hogy Makaay és Podolski aggresszivitását fokozni lehessen.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.

2023.09.11 19:30:37

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenki csak találgatja, mi a probléma gyökere.

2023.08.25 20:08:20

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A dadogós kezdés után öt gólig meg sem állt a Leipzig a szünet után védelmi hibák sorozatát bemutató Stuttgart ellen.