NSO/MTI 2011.10.26 09:23 Frissítve: 2015.03.09 01:24

Simoncelli édesapja elmondta, fia már halott volt, amikor elejtették

Marco Simoncelli édesapja, Paolo Simoncelli először nyilatkozott a hétvégi tragikus balesetben elhunyt fia halálának körülményeiről Olaszországban. A gyászoló apa néhány méterre állt a balesettől Szepangban, és elmondta, nem tudott elbúcsúzni fiától, aki már halott volt, amikor a hordágyra tették.

 

A rajongók ma vehetnek végső búcsút Marco Simoncellitől Corianóban (Fotó: Reuters)
A MENTŐSÖK NEHÉZ FELADATA
Bő egy évvel ezelőtt szintén tragikus baleset történt a gyorsaságimotoros-vb-n: a Moto2-es kategóriában versenyző Tomizava Soja hasonló körülmények között vesztette életét Misanóban. Akkor is nagy port kavart, hogy a mentősök elejtették a japán motoros testét, miután az egyikük megbotlott. Elképzelhető, hogy a versenyeken dolgozó mentősök lelkileg nincsenek eléggé felkészülve a hasonlóan szörnyű balesetekre.

„Ott voltam, tíz méterre álltam az esettől. Amikor felemelték, megfogtam Marco kezét, el akartam búcsúzni tőle, de már halott volt. Nem lehetett mit tenni. Ezek az emberek azt tették, amit tenniük kellett. Az más dolog, hogy Marcónak el kellett volna engednie a motort, de nem tette, mert igazi harcos volt" – mondta Paolo Simoncelli.

„Minden embernek köszönjük, hogy egyedül hagyták a családot ebben a két napban. Marco különleges ember volt, aki becsületesen élt. Az emberek megértették, milyen volt: őszinte és tiszta" – tette hozzá a tragikusan elhunyt olasz motoros édesapja.

Az olasz sajtóban tegnap megjelent egy szurkoló által készített videó, amelyen az látszik, hogy a mentősök elejtik a hordágyat, amelyen Simoncelli feküdt, miután egyikük megcsúszik. A versenyző édesapja azonban megvédte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján dolgozó mentősöket és az orvosokat.

A MENTŐSÖK ELEJTETTÉK SIMONCELLIT

Marco Simoncellit csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A holttestét szállító repülőgép kedden landolt Rómában. A fedélzeten tartózkodott a motoros édesapja, Paolo Simoncelli, menyasszonya, Kate Fretti és egyik legjobb barátja, valamint a sportág emblematikus alakja, Valentino Rossi.

 A HONDA VISSZALÉPETT

Marco Simoncelli csapata, a Honda Gresini lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a Valenciai Nagydíjon.

Szerdán a család lakhelyén, Corianóban, a helyi színházban vehetnek végső búcsút a rajongók a sportembertől, a zárt körű temetés csütörtökön lesz.

A három éve a negyedliteresek között világbajnok Simoncelli a vasárnapi futam első körének vége előtt elveszítette uralmát a gépe felett, elesett, a mögötte érkező amerikai Colin Edwards és Rossi pedig képtelen volt elkerülni az ütközést, s nekihajtott. Utóbbi két motoros nem sérült meg súlyosan, Simoncellit azonban kritikus állapotban szállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez már a második tragédia volt az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

Paolo Simoncelli már nem tudott elbúcsúzni a fiától

 

2012.05.06 18:35:04

Moto GP

Az ausztrál a királykategóriában, a német a Moto3-ban győzte le legnagyobb riválisát.

2012.04.29 17:51:09

Moto GP

Kicsúszások és sérülések Moto3-ban, hamarabb leintett verseny Moto2-ben, és nagy párharcok a „nagyoknál”.

2012.04.10 12:21:25

Moto GP

A katari idénynyitón a 10. helyen célba érő kilencszeres világbajnok elkeseredett.

2012.04.08 22:15:34

Moto GP

Márquez nyerte az idénynyitót a Moto 2-ben, a Moto 3-ban a tavalyi bronzérmes diadalmaskodott.

2011.11.06 12:23:29

Moto GP

Sebestyén a 18. lett Valenciában • Stoner rendkívüli izgalmak között nyert, borult a papírforma a Moto2-ben.