T. A. 2010.09.08 18:03 Frissítve: 2013.11.17 01:33

Redding lelkileg összetört, nem biztos, hogy folytatja

Scott Redding édesapja elmondta: fia hihetetlen szenvedéseket élt át az utóbbi napokban, amióta Tomizava Soja életét vesztette a vasárnapi San Marinó-i Nagydíj Moto2-es viadalán. Amint azt már megírtuk: a japán szupertehetség a viadal 12. körében elcsúszott és a szorosan mögötte érkező Alex De Angelis, valamint Scott Redding már nem tudta kikerülni – mindketten elgázolták.

Reddinget (szemben) nagyon megviselte a tragédia (Fotó: Imago, archív)

A 19 éves Tomizavát (aki egyébként, s ez a sors furcsa fintora, tiszteletből a vállán viselte a vb-n legutóbb – 2003-ban – elhunyt Kato Daidzsiro visszavonultatott rajtszámát) a kórházba szállítás után, 14 óra 20 perckor halt bele súlyos koponya-, mellkasi és belső sérüléseibe.

„Scott össze van törve és rettenetesen szomorú a történtek miatt – nyilatkozta Adrian Redding a BBC Rádiónak. – Mindössze tizenhét éves, és egy ilyen fiatal ember számára hatalmas megpróbáltatást jelentenek a történtek."

A bukás következtében Redding hátán keletkezett egy hosszú vágás, amelyet tíz öltéssel kellett összevarrni, de már elhagyta Itáliát és Dél-Spanyolországba utazott, ahol folytatja a gyógyulást. Egy hét szünet után elvileg kétnapos tesztje lenne Valenciában, mielőtt elutazna az Aragón Nagydíj helyszínére, Alcanizba, a világbajnokság következő futamára. Ám ez egyelőre csak feltételes mód...

„Nem tudom, Scott folytatja-e a motorozást, vagy nem – mondta a versenyző édesapja. – Én azt szeretném, ha folytatná, és mindenki ezt szeretné, de a végső döntést neki kell meghoznia. Ami engem illet, otthon a tévében néztem a versenyt és nem tudom elmondani, milyen rosszul éreztem magam. Vasárnap este, amikor beszéltünk egymással, olyan volt, mintha nem is azzal a Scott-tal beszélnék, akit ismerek – a fiam lehangolt és nagyon csöndes volt. De remek csapat veszi körül, remek emberek, úgyhogy bízom benne, segítenek neki kiutat találni. Egész életében versenyzett, ami lelkileg megerősítette. Remélem, ez segít majd..."

 NYOMOZÁS INDULT REDDING ÉS DE ANGELIS ELLEN
 

Az észak-itáliai Rimini város ügyészsége nyomozást indított Scott Redding és Alex De Angelis gyorsaságimotor-versenyzők ellen, akik a vasárnapi San Marinó-i Nagydíjon elgázolták az előttük bukó Tomizava Soját. A japán pilóta a kórházba szállítást követően elhunyt.

Az olasz La Gazzetta dello Sport című sportnapilap a szerdai számában arról írt, hogy a San Marinó-i De Angelis és a brit Redding ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult nyomozás, ugyanakkor nem indítottak vizsgálatot a misanói versenypálya vezetőinek felelőssége ügyében.

A két motorosnak olyan írásos anyagot kell benyújtania az ügyészségnek, amelyben vázolják a baleset körülményeit és okait a saját szemszögükből. A dokumentumot Redding szüleinek is alá kell írniuk, mert a sportoló 17 éves, így még fiatalkorúnak számít.

A rimini ügyészség egyelőre lefoglalta a szerencsétlenségben összetört motorkerékpárokat, valamint a 19 esztendős Tomizava felszerelését.

MTI

2012.05.06 18:35:04

Moto GP

Az ausztrál a királykategóriában, a német a Moto3-ban győzte le legnagyobb riválisát.

2012.04.29 17:51:09

Moto GP

Kicsúszások és sérülések Moto3-ban, hamarabb leintett verseny Moto2-ben, és nagy párharcok a „nagyoknál”.

2012.04.10 12:21:25

Moto GP

A katari idénynyitón a 10. helyen célba érő kilencszeres világbajnok elkeseredett.

2012.04.08 22:15:34

Moto GP

Márquez nyerte az idénynyitót a Moto 2-ben, a Moto 3-ban a tavalyi bronzérmes diadalmaskodott.

2011.11.06 12:23:29

Moto GP

Sebestyén a 18. lett Valenciában • Stoner rendkívüli izgalmak között nyert, borult a papírforma a Moto2-ben.