Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.25 16:18 Frissítve: 2011.08.19 00:09

Marco Melandri távozik a Ducatitól, ha nem javulnak a dolgok

Marco Melandri elismeri: készen áll arra, hogy elhagyja a Ducatit akkor, ha nem javul a helyzete a csapatnál. Be kell látni, hogy a tavalyi világbajnok motor nem szerepel valami jól a tapasztalt olasz versenyző alatt.

Melandri elgondolkodott... a távozás lehetőségén is
Foto: Action Images (archív)
Melandri elgondolkodott... a távozás lehetőségén is
Tény, hogy az olasz versenyző a jelenlegi szezonban eddig mindössze 29 pontot szerzett, míg csapattársa, Casey Stoner már 117 egységnél jár. Így természetes, hogy Marcóban felvetődött a váltás ötlete.
„A vezetési stílusom nem passzol ehhez a motorhoz. A Ducatihoz más stílus kell, ami Caseyben pont megvan, ezért vezeti ilyen remekül a gépet” – mondta az olasz versenyző.

„Nedves pályán viszonylag jók vagyunk, de száraz körülmények között nem igazán remekelünk. Két évre írtam alá a Ducatinál, de ha tényleg nem javul a helyzet, és nem leszek eredményesebb, akkor távozom az alakulattól.”

A világbajnok csapat a Donington Park-i viadal előtt felkereste a közel másfél évvel ezelőtt visszavonult pilótát, Sete Gibernaut, hogy tesztelje a motort. A szóbeszéd szerint nagy a valószínűsége, hogy a korábbi csillag visszatér a versenysorozatba.

Gibernauról tudni kell, hogy nagyon tehetséges motoros, azonban mégsem sikerült világbajnoki babérokra törnie. Talán ha ténylegesen visszatér, és nemcsak egy-egy futamra, hanem a teljes szezonra, akkor erre is meglehet az esélye.

A spanyol a visszatérésével felpezsdítené a mezőnyt, és persze egykori rajongóinak is örömet szerezne. Fergeteges csatákat vívott 2005-ben Valentino Rossival – köztudottan nem igazán kedvelték egymást –, és valószínű, hogy ismételten láthatjuk majd őket újra küzdeni a legjobb helyezésekért, a pontokért.

Jelenleg még semmi sem biztos a Ducatinál Gibernau ügyével kapcsolatban. Születtek olyan feltevések is, melyek szerint jövőre három motort indítanának, vagy akár Sete váltaná fel Melandrit.

„Logikus megoldást kell találnunk az idei válsághelyzetre. Ha valaki kitalál rá valamit, vagy jobban motorozik, akkor készen állok arra, hogy elfogadjam azt” – mondta Marco Melandri.
2012.05.06 18:35:04

Moto GP

Az ausztrál a királykategóriában, a német a Moto3-ban győzte le legnagyobb riválisát.

2012.04.29 17:51:09

Moto GP

Kicsúszások és sérülések Moto3-ban, hamarabb leintett verseny Moto2-ben, és nagy párharcok a „nagyoknál”.

2012.04.10 12:21:25

Moto GP

A katari idénynyitón a 10. helyen célba érő kilencszeres világbajnok elkeseredett.

2012.04.08 22:15:34

Moto GP

Márquez nyerte az idénynyitót a Moto 2-ben, a Moto 3-ban a tavalyi bronzérmes diadalmaskodott.

2011.11.06 12:23:29

Moto GP

Sebestyén a 18. lett Valenciában • Stoner rendkívüli izgalmak között nyert, borult a papírforma a Moto2-ben.