Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2012.02.03 21:41 Frissítve: 2015.03.01 01:39

Hősies miskolci diadal a Csíkszereda ellen

A hősiesen küzdő Miskolc Svasznek Bence góljával 1–0-ra legyőzte az alapszakaszgyőztes HSC Csíkszeredát a magyar-román jégkorongbajnokság, a Mol Liga elődöntőjének pénteki mérkőzésén, ezzel 2–2-re alakította a párharc összesített állását, és kiharcolta, hogy az ötödik mérkőzésen megküzdhessen a döntőbe jutásért.


Jogos a miskolci öröm (Fotó: Jezoviczki Máté)

 

A mérkőzés első emberelőnye a miskolciak előtt adódott, de nem tudtak élni vele, és nem kis szerencsére volt szükségük, hogy a csíkiak kiegészülése után megtartsák a döntetlen állást. A 10. percben Petres Magor lövése nyomán úgy tűnt, a korong a hálótartó vasról, belülről vágódott ki, a játékvezetők azonban nem láttak gólt, a meccs folytatódott.

A periódusból hátralévő időben mindkét oldalon adódott egy-egy kisebb gólszerzési lehetőség, de Budai Krisztián és Stanislav Kozuch rendre útját állta a korongnak.

A második húsz perc elején a miskolciak kivédekeztek egy emberhátrányt, majd amikor ők kerültek létszámfölénybe, meglehetősen gyorsan megszerezték a vezetést: a balról lövésre felkínált korongot Svasznek Bence a kék vonal közeléből bombázta a hálóba. 1–0

A házigazdák még egyszer emberelőnybe kerültek ebben a játékrészben, de éppen úgy nem találtak a kapuba, ahogyan három emberfórt elpackázó csíkszeredaiak sem. Két harmad elteltével a kapura lövések tekintetében a vendégek jelentős fölényben voltak (19–30), a bulikból viszont a papírformát borítani szándékozó miskolciak voltak hatékonyabbak (17–15).

A HSC egy újabb emberelőnyös lehetőség elszalasztásával kezdte a harmadik játékrészt, ám így is sikerült ledolgoznia hátrányát – legalábbis néhány másodpercig úgy tűnt. A harmad 6. percében Góga Attila távoli bombája beakadt, csakhogy a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy a Budai előtt helyezkedő csíkszeredai támadó, Péter Levente kislesen állt – azaz maradt az 1–0.

Válaszul a miskolci Vladimir Dubek nagy helyzetből alig emelt a bal felső sarok fölé. Kisvártatva következett a következő csíki emberelőny, majd innen is, onnan is kiszállt egy hokis, a miskolci a játék késleltetéséért – azaz a HSC rövid ideig négy a három ellen támadhatott.

Ebből sem lett gól, mint ahogy Dubek következő nagy helyzetéből sem a másik oldalon. Aztán az utolsó bő egy percre újabb nagy lehetőséghez jutott a Csíkszereda: következett a sokadik emberelőny.

Kozuch kapust is levitték a csíkiak, ám hiába, Budai Krisztián a helyén maradt, mindent védett (51 lövésre ért el 100 százalékot a miskolci kapus!), a hősiesen védekező mezőnyemberek is blokkoltak, amikor kellett – maradt a jégkorongban meglehetősen ritka 1–0-s eredmény, győzött a nagy szívvel küzdő és a meg nem adott csíki góloknál tagadhatatlanul szerencsés Jegesmedve-különítmény.

A két csapat párharcát ötödik mérkőzés dönti el vasárnap Csíkszeredában. Mint arról korábban beszámoltunk, a másik ágról a dunaújvárosi Dab.Docler már bejutott a fináléba.

JÉGKORONG, MOL LIGA 
ELŐDÖNTŐ, NEGYEDIK MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HSC CSÍKSZEREDA 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Miskolc, 1200 néző. V: Sporer (osztrák), Abonyi, Wolf
MISKOLC: BUDAI K. – BUDAI R., JARÁBEK, Nagy G., BONAR,  Saluga (1) – SVASZNEK 1, Orosz, Dubek (1), Fodor Sz., Rafaj – Láda P., Lindgren, Ritó, Szilágyi, Popovics – Sijka, Miskolczi, Mokrai. Edző: Greg Lindqvist
HSC: KOZUCH – Hruby, Góga, Mihály E., Novák, Hurtaj – Flinta, Nagy I., Molnár Zs., Podstavek, Petres – Kósa E., Papp Sz., Péter L., Moldován, Szőcs – Bors, Molnár Sz., Virág, Bálint A. Edző: Eduard Giblák
Kiállítások: 24, ill. 16 perc
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–2
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Rengeteg emberhátrányt kellett kivédekeznünk a nagyon kemény mérkőzésen. Kitűnő volt a csapatszellem a tipikus playoffösszecsapáson. Kiegyenlítettünk, így vasárnap jöhet a mindent eldöntő ötödik csata.
Eduard Giblák: – A hokit gólra játsszák, és nekünk hármat kellett volna szereznünk ahhoz, hogy a vezetőbíró egyet megadjon. Megyünk tovább, vasárnap hazai környezetben kell megnyernünk a párharcot.
 
A mindent eldöntő ötödik mérkőzést vasárnap játsszák Csíkszeredában.

 

2012.02.15 11:26:56

Mol Liga SZ.A.

A Miskolc alapos felkészüléssel, a DAB viszont lendületből érkezik a fináléra.

2012.02.05 21:28:26

Mol Liga

Budai Krisztián egymás után másodszor maradt hibátlan a Csíkszeredával szemben.

2012.02.03 21:26:58

Mol Liga

A mérkőzés egyetlen (megadott) gólját Svasznek Bence ütötte, a két csapat vasárnap dönt a fináléba kerülésről.

2012.02.02 20:40:52

Mol Liga

A dunaújvárosiak 17 másodperccel a meccs vége előtt döntöttek. A Miskolc szépített a Csíkszereda ellen.

2012.01.30 21:30:11

Mol Liga

A dunaújvárosiak 2–0-ra vezetnek összesítésben, csakúgy, mint a Miskolcot kiütő HSC Csíkszereda.