Világfutball: „Ronaldo-rajongó vagyok, de Messi a legjobb”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.31. 06:57
null
Az biztos, hogy mindkét rajongótábor hatalmas (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgás jeles alakja, Gary Lineker nem titkolja, hogy nagy Cristiano Ronaldo-rajongó, de ezzel együtt úgy véli, hogy a történelem legjobb játékosa Lionel Messi.

 

Az 59 éves exfutballista – aki két világbajnokságon tíz gólt szerzett a válogatottban – a BBC-nek nyilatkozva vetette össze a jelenkor két legjobb játékosát, a Juventust erősítő Cristiano Ronaldót és a Barcelona ászát, Lionel Messit.

„Messi olyan a labdarúgásban, mint Jordan volt a kosárlabdában” – jelentette ki a nyolcvanszoros válogatott Gary Lineker, aki annak idején a Leicester, az Everton és a Tottenham mellett játszott külföldön, méghozzá az argentin sztár spanyol együttesében is.

„Ronaldo nagy rajongója vagyok, de ha a történelem legjobb labdarúgójáról beszélünk, akkor az Messi. Vitathatatlanul ő a legjobb. Sokan emlegetik fel Messinél, hogy eredményei csak a Barcelonához kapcsolódnak, míg Cristiano különböző bajnokságokban nyert címeket, de ez furcsa érv – folytatta Lineker. – Lionelnek természetesen kiváló társai vannak a Barcában, ám mindig kiváló statisztikákkal szolgált függetlenül attól, hogy ki játszott a közelében. Rendre bizonyította, hogy mindenki, aki kételkedik benne, tévedett. Még az utóbbi években is, amikor a Barcelona már nem volt olyan erős, Messi hozzájárulása mit sem csökkent. Éppen ellenkezőleg, ha ő nincs, teljes a rendetlenség a pályán.”

Gary Lineker (Fotó: AFP, 2018)
Gary Lineker (Fotó: AFP, 2018)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik