Világfutball: kedvenc mozdulata közben rogyott össze Juninho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.11. 14:54
Ebben az évben már nem léphet pályára Juninho Pernambucano, a brazil élvonalbeli Vasco da Gama labdarúgója, a Lyon korábbi rettegett szabadrúgás-specialistája, sőt az sem kizárt, hogy a sérülés kikényszeríti a visszavonulását.

Juninho a Santos elleni, 2–2-re végződő vasárnapi bajnoki mérkőzés 7. percében szabadrúgást végzett el az alapvonal közeléből, és a labda középre rúgását követő pillanatban a jobb combjához kapott, majd fájdalmas arccal elterült a gyepen.

„Lehet, hogy ez volt a pályafutásom utolsó mérkőzése – kesergett később a futballista, aki hordágyon, könnyek között hagyta el a pályát. – Az alapos vizsgálatok még hátravannak, majd meglátjuk, képes leszek-e teljesen felépülni a következő év elejére. Egyelőre minden bizonytalannak tűnik."

Annyi viszont bizonyos, hogy a combizomsérülést szenvedő 38 éves labdarúgó az idén már nem léphet pályára, azaz a meglehetősen kínos pozícióban lévő Vascónak nélküle kell kiharcolnia a bennmaradást a brazil élvonalban.

A 40-szeres brazil válogatott Juninho a Lyonban töltötte pályafutása legeredményesebb időszakát: 2001 és 2009 között zsinórban hét bajnoki címet szerzett a francia csapattal, és rendszeresen termelte a gólokat a Bajnokok Ligájában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik