Világfutball: Eto'o szerint óriásit hibáztak, akik tréfát űztek vele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.02. 13:35
null
Samuel Eto'o a nagy példakép, George Weah februári elnöki beiktatási ünnepségén (Fotó: AFP)
Samuel Eto'o, a 118-szoros kameruni válogatott labdarúgó jogi lépéseket is kilátásba helyezett, amiért az egyik francia nyelvű portál egy vele „készített” fiktív interjút jelentetett meg április elsején. A képzelt beszélgetés fő állítása az volt, hogy Eto'o ugyanúgy államelnök szeretne lenni hazájában, mint példaképe, George Weah, akit tavaly valóban elnökké választottak Libériában.

 

Samuel Eto'ónak sem a közlés módja, sem a fiktív interjú tartalma nem tetszik – derül ki a futballista hivatalos Facebook-oldalán megjelent hosszú közleményből.

Eto'o szerint a cikk szerzői nemcsak vele szemben követtek el tiszteletlenséget, hanem az idén valóban elnökválasztásra készülő, súlyos társadalmi problémákkal küzdő Kamerunt, illetve annak hivatalban lévő elnökét is megsértették. A labdarúgó jelezte: fontolgatja, hogy a helyreigazítási kérelem után jogi lépéseket is tesz a félrevezető közlés miatt.

A „beszélgetést” közlő Jeune Afrique honlapján a cikk mellett hétfőn már ott szerepel a „képzelt interjú” megjelölés, továbbá egy bevezető, amelyben a szerkesztők jelzik: szerintük az írás humoros hangneméből egyértelműen következik, hogy Eto'o sohasem adott ilyen interjút nekik, ez csupán áprilisi tréfa, és értelemszerűen a törökországi villájának úszómedencéjében elterpeszkedve sem mondta nekik: „Éppúgy álmodom a kameruni elnöki posztról, mint Julius Caesar Róma irányításáról.”

A 37 éves Eto'o évek óta Törökországban futballozik, januárban az élvonalban maradásért harcoló Konyasporba igazolt. Eto'o eddig nyolc gólt szerzett a 2017–2018-as török bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik