Videó: „Sírjatok az elején, és…” – üzent a brazil klasszis

Vágólapra másolva!
2019.06.24. 18:22
null
Brazília kiesett, Marta üzent a következő generációnak (Fotó: AFP)
Mint ismert, a brazil női labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott, így kiesett a világbajnokságról a Franciaország elleni nyolcaddöntőben. A brazil világklasszis, Marta könnyek között nyilatkozott a mérkőzés után, s fontos üzenetet adott át a következő generációnak.

 

Elöljáróban szögezzük le a női futballt kevésbé ismerőknek: a 33 éves Marta 147-szeres brazil válogatott, 112 gólt szerzett a nemzeti csapatban, rengeteg megszerzett trófeája mellett hatszor választották meg az év legjobb női játékosának a FIFA-nál, valamint a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa 17 góljával (amellyel a férfiak legjobbját, a 16 gólos Miroslav Klosét is maga mögött tudhatja), így ha valakinek a véleményére adhatunk, az ő.

Vissza az eredeti történethez: a franciák tehát legyőzték, ezzel kiejtették a brazilokat. A csalódott Marta könnyek között adott szenvedélyes nyilatkozatot a lefújást követően a kamerák előtt, a jövő brazil női labdarúgóinak címezve.

„Akard jobban! Eddz többet! Vigyázz magadra jobban! Állj készen arra, hogy lejátssz kilencven percet, meg még harmincat! Ezt kérem a társaimtól. Nem lesz itt örökké Formiga (a brazilok 41 éves, 180-szoros válogatott futballistája – a szerző), nem lesz itt örökké Marta, ahogyan Cristiane (34 éves, 140-szeres brazil válogatott játékos – a szerző) sem. A női futball azon múlik, hogy ti túlélitek-e, szóval gondoljátok át! Értékeljétek jobban! Sírjatok az elején – és a végén mosolyoghattok” – mondta Marta a következő generáció brazil női futballistáinak.

KingstonUnitedSoccer on Twitter

Powerful words from #Marta be sure to show all female soccer players https://t.co/wARHB9OoMQ


NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG

NYOLCADDÖNTŐ
Franciaország–Brazília 2–1
(Gauvin 52., A. Henry 107., ill. Isa 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik