Videó: piros lap, két továbbjutó – ilyen tizenegyespárbajt még nem látott a világ!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 12:56
Elképesztő forgatókönyv valósult meg az U19-es Ázsia-bajnokság selejtezőjében rendezett Irak–Katar mérkőzésen, amelyen a csoportelsőségről tizenegyespárbaj döntött, de végül mindkét csapat továbbjutott.

A korosztályos kontinensbajnokság C jelű selejtezőcsoportjában a katari és az iraki válogatott mellett Libanon szerepelt még, amelyet mindkét csapat 2–0-ra legyőzött, míg Afganisztán visszalépett. Katar és Irak az utolsó csoportmeccsen 1–1-es döntetlent játszott egymással, így a csoportelsőségről tizenegyesek döntöttek.

A szétlövés során 3–2-re vezetett Katar, amikor kapusa, Sehab Mamduh kivédte az utolsó iraki lövést, ezzel néhány másodpercig úgy tűnt, hogy Katar megnyerte a párbajt. Igen ám, de a játékvezető – kissé szigorúan – úgy ítélte meg, hogy a kapuvédő korán elmozdult a gólvonalról, ezért újrarúgatta a tizenegyest, Mamduhnak pedig felmutatta a második sárga lapját és kiállította.

A katariaknak ekkorra már nem maradt több cserelehetőségük, ezért a kapuba az egyik mezőnyjátékos, Nasszer Abdulszalam állt be, aki lábbal hárította a megismételt kísérletet, így Katar nyert 3–2-re, és csoportelsőként kijutott a kontinensbajnokságra.

AZ UTOLSÓ TIZENEGYES



Nem sokkal később aztán kiderült, hogy négy pontjával, legjobb másodikként Irak is kvalifikálta magát a jövő évi U19-es Ázsia-kupára, amelyre Indonéziában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik