Videó: ostoba kezezés után nyert a Sturm, gyanús lett a meccs

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 14:00
Az osztrák Kronen Zeitung beszámolója szerint jelzett az ázsiai fogadásfigyelő rendszer (Asian Monitor Early Warning System) a hétvégi Wiener Neustadt–Sturm Graz osztrák élvonalbeli bajnokin.
SALKIC KEZEZÉSE 1:00-TÓL


SALKIC KEZEZÉSE 1:00-TÓL


A mérkőzésre eurószázezreket tettek fel, és a szokatlanul nagy összegű fogadások – a szokásos osztrák meccsekre érkezett téteknek hétszerese volt a találkozón – miatt riasztott a rendszer. A mérkőzés közben további nagy oddsváltozásokat mutatott ki a rendszer, igaz, csak Ázsiában – sem az európai, sem az osztrák figyelőprogram nem riasztott.

A mérkőzést a Sturm 2–1-re megnyerte, miután a 87. percben különös körülmények között jutott tizenegyeshez. Jobb oldali szögletre három bécsújhelyi játékos mozdult (grazi a közelben sem volt), közülük Edin Salkic látványosan, kézzel ütötte el a labdát. A Sturm belőtte a tizenegyest, ezzel begyűjtötte a három pontot. Salkic ráadásul a Sturm kölcsönjátékosaként került eredetileg Bécsújhelyre... A graziaknak egyébként a döntetlen esetén is saját kezükben lett volna a sorsuk, akkor is az élről várhatták volna az utolsó fordulót.

Érdekesség, hogy a boszniai támadót már le akarták cserélni korábban, de egy csapattársa sérülése miatt mégis a pályán maradhatott.

„Nagyon rosszul néz ki a felvétel. Egyből beugrott, hogy mit jelent ez a tizenegyes a bajnokság szempontjából, és csak remélni tudom, hogy valóban totális rövidzárlat történt a játékosnál" – mondta az esetről a Wiener Neustadt edzője, Peter Schöttel egy tévéműsorban.

A bécsi ügyészség már vizsgálódik csalás gyanúja miatt, miután magánvád érkezett a mérkőzéssel kapcsolatban. A mérkőzés pályán elért eredményét a szövetség helyben hagyja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik