Felkészülés: Détárit másolta az argentin; elrontották a himnuszt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.28. 23:55
Argentína felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Salvadort. A washingtoni találkozón rossz himnuszt játszottak le, Lionel Messi nem lépett pályára, az argentinok második gólja pedig nagyon hasonlított egy legendás magyar találatra.

Klasszikus baki előzte meg a Salvador–Argentína felkészülési mérkőzést. A salvadoriak kezüket a szívükre téve várták hazájuk himnuszának első dallamait, hogy aztán teljes értetlenség legyen úrrá rajtuk. A hangszórókból ugyanis a kazah himnusz csendült fel…

De vissza a sporthoz! A találkozón a második félidő kilencedik percében szerezte meg a vezetést az argentin csapat. Pontosabban Néstor Renderos tette bele nagyon bután a lábát egy argentin lövésbe, ami után a labda védhetetlenül vágódott a salvadori kapuba.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt aztán hatalmas gólt lőtt Argentína. Egészen pontosan Federico Mancuello varázsolta a labdát éles szögből a hosszú felső sarokba. A találat kísértetiesen hasonlított Détári Lajos lengyeleknek lőtt 1987-es Eb-selejtezős találatára.

Mancuello gólja



Détári Lajos találata 1987-ből

A meccsen a Barcelona négyszeres aranylabdás játékosa, Lionel Messi nem lépett pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Salvador–Argentína 0–2
(Renderos 54. – öngól, Mancuello 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik