Videó: életet mentett a Wolfsberg védője a gyors reakciójával

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 13:06
null
Mindkét csapat játékosai azonnal odarohantak segíteni (Fotó: Lochoshvili Teigls Lebensretter - Danke Luka! (27.02.22)/Youtube)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján az Austria Wien 1–0-ra legyőzte hazai pályán Wolfsberger AC-t. A mérkőzés azonban nem a végeredményről vagy a játékról marad emlékezetes, hanem Luka Locsosvili életmentéséről – számolt be a heute.at.

Egy labdáért folytatott küzdelemben Georg Teigl(Austria Wien) támaszkodó lába kicsúszott, így elesett, és amikor megpróbált volna felállni, az ellenfél játékosa futás közben véletlenül a térdével fejen találta őt – azonnal látszódott, hogy nagy a baj. Az ájultan fekvő futballistához többen is odarohantak (a 24-es számmal játszó Christopher Wernitznig már az ütközés pillanatában észlelte a helyzet súlyosságát és azonnal odasprintelt segíteni), közülük a vendégek 23 éves grúz védője, Luka Locsosvili volt az, aki kihúzta Teigl nyelvét a torkából, mielőtt az orvosi stáb is megérkezett volna.

„Szerencsére tudtam, hogy mit kell tenni – idézi Locsosvilit a heute.at. – Ebben a helyzetben mindenki így reagált volna. Azt hiszem, az utolsó pillanatban sikerült elkapnom a nyelvét.”

A mérkőzés utáni interjúban a riporter az ujján lévő harapásnyomokra is rákérdezett.

„Abban a pillanatban nem tudta kontrollálni a cselekedeteit és harapott. Leharaphatta volna az ujjamat, de nem számít. Örülök, hogy jobban van.”

A mérkőzés egyetlen gólt szerző játékosa, Alexander Grünwald köszönetet mondott a Wolfsberg futballistájának.

„Szeretnék köszönetet mondani Lukának. A csapatorvosunk szerint valószínűleg ő mentette meg Georg életét.”

A szörnyű eset után Teigl segítséggel, de a saját lábán hagyta el a pályát, s az is látható, amint a 19 éves Nikolas Veratschnig, aki véletlenül okozott neki sérülést, odamegy hozzá bocsánatot kérni. Locsosvilit a tettéért mindkét csapat játékosai megölelték és a beszámolók szerint a szurkolóktól is nagy tapsot kapott.

„Köszönjük, Luka! Amikor az eredmény, a klubszínek és a futball háttérbe szorul. Veled vagyunk, Teigl!”


„Úgy gondolom, hogy ez volt a mai nap legfontosabb akciója sporteseményen – idézte a mérkőzés után a német Sport1 Robin Duttot, a WAC vezetőedzőjét, aki részletesen is beszélt játékosa hőstettéről. – Köztudott, hogy mi történhet ilyen helyzetekben, ha bedugod az ujjad a másik szájába. Csúnyán megharapta őt, de kitartott és végül ki tudta húzni a nyelvét.”

Az Austria Wien trénerét, Manfred Schmidet is természetesen megkérdezték az esetről.

„Nagyon drámai volt. Csak gratulálni tudunk Locsosvilinek a tettéért és sok-sok köszönetet mondunk neki. Még ha ki is vagy képezve az ilyen helyzetekre, akkor sem könnyű felelősen cselekedni.” Schmid hozzátette, hogy Teigl már jobban van, csak még egy kicsit zavarodott.

„Még kivizsgálás alatt van, de azt hiszem, a körülményekhez képest jól van.”

„Georg Teigl koponyatörést és járomívcsonttörést szenvedett, valamint az állkapcsát is eltörte. Most kórházban kezelik. A körülményekhez képest jól van.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik