Videó: amikor Rivaldo bemutatta minden idők egyik legrosszabb színészkedését

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.03. 11:26
null
Rivaldo nem éppen Oscar-díjas alakítása
A járványhelyzet okozta futballhiány közepette az emlékezetes jeleneteket felelevenítő sorozatunk újabb részéhez érkeztünk. Ezúttal 18 évet megyünk vissza az időben, és felidézzük Rivaldo szinészkedését a 2002-es világbajnokságról.

Napra pontosan 18 évvel ezelőtt, 2002. június 3-án, a világbajnokság C-csoportjának első mérkőzésén Brazília Törökországgal találkozott. Az első félidő hosszabbításában Hasan Sas góljával a törökök szereztek vezetést, aztán az 50. percben Ronaldo egyenlített, majd a 87. percben Rivaldo tizenegyesből szerzett góljával fordítottak a brazilok.

A találkozó ráadásában Rivaldo – az előny tudatában – nem sietett elvégezni a szögletet, arra várt, hogy valaki odaadja neki a labdát. Hakan Ünsal nem túl erősen, de megrúgta a labdát, amely a combján eltalálta a brazil támadót, aki azonnal az arcához kapott, és óriási fetrengésbe kezdett. A török játékos megkapta a második sárga lapját, a brazilok pedig 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

Rivaldót később 11 670 svájci frankra, akkori árfolyamon számítva nagyjából 8 ezer euróra büntette meg a FIFA a szinészkedés miatt.

Brazília csoportelsőként, Törökország másodikként jutott tovább a kvartettből, majd a brazilok meg is nyerték a világbajnokságot, míg a törökök a bronzérmet szerezték meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik