Vb-selejtező: Lukaku negatív tesztet produkált, mégis játszhat

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 20:14
null
Romelu Lukaku mégis ott lehet a belga válogatottban (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Serie A-ban listavezető Inter négy játékosa is pozitív koronavírustesztet produkált a múlt héten, így elhalasztották a csapat soron következő bajnokiját, a labdarúgók pedig karanténba kerültek. Úgy volt, hogy az érintettek a nemzeti csapatokhoz sem csatlakozhatnak, de a spanyol As arról számolt be, hogy Romelu Lukaku negatív tesztje után mégis ott lehet a belgák keretében.

 

Az Internél a napokban négy játékos, Danilo D'Ambrosio, Samir Handanovic, Stefan de Vrij és Matías Vecino koronavírustesztje lett pozitív, ezért a helyi egészségügyi hatóság (ATS) úgy döntött, március 21-ig nem edzhet és nem játszhat mérkőzést a csapat, illetve a játékosok nem utazhatnak el a nemzeti együttesekhez.

Hétfőn a milánói klubnál mindenkit újrateszteltek, köztük Romelu Lukakut is, aki az As beszámolója alapján a negatív tesztjével mégis csatlakozhat Belgium keretéhez a világbajnoki selejtezőmérkőzésekre, és akár már szerdán, Wales ellen pályára léphet.

A belga csatárnak be kell tartania a szigorú protokollt, vagyis kizárólag edzés és meccs idejére hagyhatja el szállodai szobáját, és különgéppel kell utaznia. Az esetről a La Gazzetta dello Sport is beszámolt, amely úgy fogalmazott, hogy a negatív tesztet követően a milánói egészségügyi hatóságnak már nincs beleszólása Lukaku Belgiumba utazásába.

A belga labdarúgó-válogatott szerdán Wales ellen otthon, vasárnap pedig a csehek ellen, idegenben lép pályára.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
Május 24.
18.00:
Észtország–Csehország, Tallinn (Tv: Sport2)
20.45: Belgium–Wales, Leuven
Május 27.
E-CSOPORT
18.00: Fehéroroszország–Észtország, Minszk
20.45: Csehország–Belgium, Prága (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik