Vb 2022: Otto Addo marad a ghánai kispadon

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 10:57
null
Otto Addo marad a ghánai kispadon (Fotó: AFP)
 A korábban ideiglenesen megbízott Otto Addo irányítja a ghánai labdarúgó-válogatottat a katari világbajnokságon – írja az MTI.


A 46 éves szakember februárban – addigi másodedzőként – vette át a posztot a szerb Milovan Rajevacstól, akit azután menesztettek, hogy a csapat az utolsó helyen végzett csoportjában az Afrikai Nemzetek Kupáján.

Addo kinevezése eredetileg a Nigéria elleni párharcra szólt a vb-selejtező rájátszásában, és a vezetésével a Fekete csillagok 2014 óta először jutottak ki világbajnokágra. Szerdán aztán a Borussia Dortmund másodedzőjeként is dolgozó kapitány közölte, hogy megállapodott klubjával, így marad a ghánai kispadon.

A hamburgi születésű Addo játékosként a Hannover, a Borussia Dortmund, a Mainz és a Hamburg csapatát is erősítette. A Bundesligában 98 mérkőzésen 11, a ghánai válogatottban 15 találkozón két gólt szerzett. Edzőként megfordult a Hamburg, a Borussia Mönchengladbach és a Dortmund szakmai stábjában.

A novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságon Ghána a H-csoportban Portugáliával, Uruguayjal és a Dél-Koreával találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik