Vb 2022: nem lehet alkoholt fogyasztani a stadionokban

Vágólapra másolva!
2016.11.10. 16:06
A különböző kultúrák találkozásának egyik fontos pontja lesz a katari, 2022-es labdarúgó-világbajnokság, amelyre a rendezők félmillió, nem arab világból érkező látogatót várnak. A katariak most hivatalosan is bejelentették, hogy nem lehet alkoholt fogyasztani az utcákon, a tereken és a stadionban sem.

Csak úgynevezett speciális zónákban lehet majd alkoholt fogyasztani a világbajnokság ideje alatt Katarban. Erről már korábban is szó volt, akkor viszont nem volt világos, hogy vajon a stadionban lehet-e szesztartalmú italokat vásárolni. A válasz megszületett: nem! – írja az AFP.

Sok szurkoló már most felháborodott, hiszen a nagy hőségben a futballmérkőzések velejárója a hideg sör.

Katar egyébként jelenleg is engedélyezi az alkoholfogyasztást, de csakis egyes elit szállodákban, ám a nyilvános helyekre merészkedő részegeket megbüntetik – a rendezők éppen ezért hoznak majd létre a vb alatt speciális zónákat, ahol nyilvánosan is lehet alkoholos italokat fogyasztani.

A fogyasztás és értékesítés korlátozott az országban, az ott élő külföldi állampolgárok pedig engedélyért folyamodhatnak, hogy alkoholt ihassanak.

A 2010-es vb alatt Dél-Afrikában 56 speciális bíróság működött, innen vették az ötletet a katariak. A FIFA is támogatja a katariak engedékenységét, már csak azért is, mert a torna egyik főszponzora egy sörgyár.

2014-ben a brazilok nem szerettek volna alkoholt árusítani a stadionokban a mérkőzések alatt, de a FIFA nyomására erről le kellett tenniük.

A mémgyár sem pihen: amikor hideg sör nélkül kell megnézni a forróságban egy futballmeccset...



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik