Vb 2022: Mindenki vállalja a felelősséget – Löw

Vágólapra másolva!
2021.04.01. 11:06
null
Az Eb-n társházigazda németek szövetségi kapitánya úgy készülhet a nyári tornára, hogy az Eb előtti utolsó tétmeccsükön kikaptak otthon Észak-Macedóniától (Fotó: AFP)
Joachim Löw szövetségi kapitány szerint a német válogatottnak nem szabad elvesztenie a hitét önmagában azok után, hogy szerda este meglepetésre 2–1-re kikapott Észak-Macedóniától a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában.

A németek – akik a nyári Európa-bajnokságon a mieinkkel azonos csoportban szerepelnek majd – húsz év után először veszítettek hazai pályán vb-selejtezőt, azóta 35 mérkőzésen maradtak veretlenek, a legutóbbi 18-at megnyerték. Így ráadásul az Eb után távozó Joachim Löw a vb-selejtezőket tekintve vesztes meccsel fejezi be a munkát a válogatottnál.

A szakember a szerdai összecsapás után azt mondta, hogy természetesen óriási csalódottságot éreznek az eredmény miatt.

„Az előző két mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem találtuk a játékunkat – idézi az MTI az északmacedónoktól elszenvedett 2–1-es hazai vereség után Löwöt.Ennek megvannak az okai. Nem volt tempó a játékunkban, ahelyett, hogy passzoltunk volna, sokat futottunk a labdával. Az előrejátékban sokat hibáztunk és nem találtuk az ellenszert az északmacedónok mély védekezésére.”

Löw hozzátette, 1–1-nél adódott egy óriási gólszerzési lehetőségük, amikor Gündogan és Werner kettő az egyben mehetett a vendégek kapuja felé, de ez végül kimaradt. A szakvezető úgy érezte, ez nyomot hagyott a csapatán.

A németek egymás után másodszor is vereséggel kénytelenek megkezdeni a hosszú, mérkőzések nélküli időszakot – ősszel a spanyoloktól elszenvedett 6–0-s kudarcot kellett jó ideig emészteniük –, a kapitány szerint a mostani fiaskót is fel kell dolgozniuk.

„De fontos, hogy ezúttal mindenki vállalja a maga felelősségét, játékos és tréner egyaránt. És gondolkodjon el azon, hogy mit csinálhatnánk jobban. Semmi esetre sem szabad elvesztenünk a hitünket a csapat erejében. És azt az érzést sem szabad elengednünk, hogy egy jó tornát játszhatunk júniusban és júliusban” – nyilatkozta Löw.

A 61 éves szakember arra a kérdésre, hogy a korábbanszáműzött Thomas Müllert és Mats Hummelst is beválogatja-e majd az Eb-keretbe, kitérő választ adott: „Erre ma, egy mérkőzés alapján nem lehet válaszolni. A döntés májusban születik meg.”

A németek a szerdai fiaskó után csak a 3. helyen állnak a csoportjukban Örményország és Észak-Macedónia mögött.

J-CSOPORT
Liechtenstein–Izland 1–4
(Frick 79., ill. Saevarsson 12., B. Bjarnason 45., Pálsson 78., Sigurjónsson 90+3. – 11-esből)
Németország–Észak-Macedónia 1–2 (Gündogan 63. – 11-esből, ill. Pandev 45+2., Elmasz 86.)
Örményország–Románia 3–2 (Szpercjan 56., Harojan 87., Barszegjan 89. – 11-esből, ill. Cicaldau 62., 72.)
Kiállítva: Puscas (Románia, 78.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Örményország 3 3 6–2 +4 9
2. Észak-Macedónia 3 2 1 9–4 +5 6
3. Németország 3 2 1 5–2 +3 6
4. Románia 3 1 2 5–6 –1 3
5. Izland 3 1 2 4–6 –2 3
6. Liechtenstein 3 3 1–10 –9 0

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik