Vb 2022: Griezmann a taktikában látta a hibát az ukránok ellen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.25. 12:09
null
Griezmann szerint több olyan, támadóbb szellemű focistával kellett volna pályára lépniük, aki képes jól játszani egy az egy ellen a széleken (Fotó: Getty Images)
Néhány kulcsjátékosa fáradtságával magyarázta Didier Deschamps, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy csapata hazai pályán csupán 1–1-es döntetlent játszott az ukránokkal a jövő évi, katari vb európai selejtezősorozatának szerdai nyitányán – közölte az MTI. Az együttes támadója, Antoine Griezmann a taktikában látja a hibát.

 

A franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps amondó, frissebb és dinamikusabb játékkal elkerülhették volna az ukrán válogatott elleni 1–1-es döntetlent a világbajnoki selejtezősorozat 1. fordulójában. Az 52 éves szakember látta, hogy együttese „nincs a legjobb formában” – írja az MTI.

„Szerintem a második félidőben nem is volt gólszerzési lehetőségünk. Nem teszteltük a kapust” – mondta kapitány.

Noha a franciák – Antoine Griezmann 19. percben szerzett góljával – a szünetben még vezettek az üres Stade de France-ban, a vendégek az 57. percben, Presnel Kimpembe öngóljával egyenlítettek.

Deschamps úgy véli, kevés idejük volt a felkészülésre, több játékosa vasárnap még bajnoki mérkőzést játszott, s amiatt fáradt volt. „Ez nem magyarázkodás, ez tény” – fogalmazott.

Griezmann másban látja a hibát:

„Azt hiszem, talán több olyan, támadóbb szellemű labdarúgóval kellett volna pályára lépnünk, aki képes jól játszani egy az egy ellen a széleken. Megtanulunk az ehhez hasonló rendszerben jól együttműködni, és megpróbálunk újra győzni – természetesen az ukránok ellen is ez volt a cél, de azon a meccsen nem teljesítettünk jól. Elemezzük a történteket, és igyekszünk javítani a hibákat” – nyilatkozta az FC Barcelona labdarúgója a mérkőzés után a francia TF1 televíziós csatornának.

Griezmannék legközelebb vasárnap lépnek pályára, Kazahsztánban; Deschamps sok változtatást ígért a kezdőcsapatban.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Finnország–Bosznia-Hercegovina 2–2
(Pukki 58., 77., ill. Pjanic 55., M. Stevanovic 85.)
Franciaország–Ukrajna 1–1
(Griezmann 19., ill. Kimpembe 57. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik