Vb 2022: „bűnadó” Katarban, ezzel sem lesz népszerűbb a torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.01. 20:40
null
Az újonnan bevezetett adó nem népszerűsíti majd a világbajnokságot a rajongók körében (Fotó: AFP)
Nem ezzel az újévi intézkedéssel hozták meg a szurkolók kedvét ahhoz, hogy kilátogassanak a 2022-es, Katarban rendezendő labdarúgó-világbajnokságra: az ország az egészségkárosító dolgokra, így az alkoholtartalmú termékekre is jelentős, 100 százalékos „bűnadót” vezetett be.


Ez azt jelenti, hogy az országban eddig is igen drágának számító alkoholos italok ára egyetlen döntés hatására megduplázódott. Egy 24-es ládányi sörért nagyjából 28 ezer forintnak megfelelő összeget kérhetnek el 2019-től, egy üveg gin körülbelül 24-25 ezer forintba kerülhet – írja a Sky News.

Katarban a nyilvános helyeken való alkoholfogyasztás tiltott, és vásárolni is csak az erre kijelölt bárokban, illetve a terjesztéssel foglalkozó Qatar Distribution Company boltjaiban, külön engedéllyel lehet.

Korábban többször is volt már szó arról, hogy Katar korrupt módon szerezte meg a vb-rendezés jogát – vélhetően ez a döntés sem hozza majd lázba a szurkolókat.

A 2022-es világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban

Kaveh Solhekol on Twitter

World Cup 2022 host Qatar has just introduced 100% alcohol tax. Price of all beer, wine & spirits doubled overnight. Happy New Year


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik