Vb 2022: Beckenbauer szerint januárban is lehetne a katari torna

Vágólapra másolva!
2010.12.04. 10:15
Franz Beckenbauer, a német labdarúgás Császára, a válogatottal játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet szerző legenda úgy véli: elkerülendő a forróságot, érdemes lenne tanulmányozni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság januári, februári megrendezésének lehetőségét.

„A rendkívül drága klimatizált stadionok mellett érdemes alternatíván is gondolkodni. Januárban, februárban például kellemes a klíma, körülbelül huszonöt fok van Katarban. Ahhoz, hogy abban az időszakban legyen a vébé, a nagy ligákat arra az évre át kellene strukturálni, de nem hiszem, hogy ez megoldhatatlan lenne" – mondta a Bildnek a lapban állandó rovattal jelentkező Beckenbauer.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) betöltött végrehajtó bizottsági tagságától jövő márciusban elköszönő Beckenbauer sohasem titkolta: nem szívesen szavaz egyszerre két torna sorsáról.

„Hiba volt ugyanazon a napon dönteni a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezéséről, de ami történt, megtörtént. Én szívesebben hagytam volna a következő generációra a 2022-es torna sorsát" – erősítette meg álláspontját a német legenda.

Mint ismert, a FIFA-vb csütörtökön eldöntötte: a 2018-as világbajnokságot Oroszország, a 2022-est Katar rendezheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik