Vb 2022: a játékosok szervezete, a FIFPro is a téli rendezés mellett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.12.21. 15:16
A labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro is támogatja azt az ötletet, hogy a téli időszakban rendezzék meg a 2022-es katari világbajnokságot.

„Nincs értelme olyan országnak adni a vébét, amelyben júniusban és júliusban 41 Celsius-fok az átlaghőmérséklet, a déli órákban pedig elérheti az 50-et is, miközben óriási a páratartalom" – mondta Tijs Tummers, a szervezet technikai bizottságának főtitkára.

Hozzátette: a turisták szempontjából is jobb lenne a téli lebonyolítás, és ugyancsak elképzelhető, hogy a futballisták számára is kedvezőbb lenne, hogy nem egy hosszú szezon után kellene részt venniük a tornán.

„Általában felhívják a látogatók figyelmét, hogy nyáron ne utazzanak Katarba, a helyiek pedig a forró hónapokban tömegével hagyják el lakóhelyüket. Ebben az évszakban egyszerűen nincsenek ott olyan körülmények, hogy meg lehessen tartani a futball ünnepét" – fogalmazott.

„Európában augusztusban és május végén, valamint június elején kellene bajnoki meccseket rendezni. Ha megnézzük, hogy a nagy havazás mekkora gondot okozott Európában az elmúlt hétvégén, láthatjuk, hogy ez inkább előny lenne, mint probléma. És talán a futballisták is jobb erőnléti állapotban lennének, mint például Dél-Afrikában voltak egy megterhelő szezon után" – mondta a főtitkár.  

Korábban többen – így például Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke – is azt mondták: elképzelhető, hogy télen rendezik meg a 2022-es világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik