Vb 2018: végtelenül kellemetlen hiba, a FIFA nem győz bocsánatot kérni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 17:48
null
A fényvetítésen is terjeszkedett Oroszország (Fotó: Paul Gypteau)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szervezőbizottsága hivatalos nyílt levélben kért elnézést Ukrajnától, miután a múlt héten a moszkvai Nagyszínháznál (Bolsoj) bemutatott fényvetítés során a Krím-félszigetet Oroszország részeként ábrázolták a helyi szervezők.

A 2018-as vb-logó bemutatása során a helyi szervezőbizottság egy helyi ügynökséget bízott meg a fényvetítés megszervezésével. Sajnálatos módon egy olyan térképet választottak és használtak, amely a Krím-félszigetet Oroszország részeként ábrázolta. Ez elkerülte a FIFA figyelmét a feltöltésnél, így a videón látszódott ez a részlet mind a hivatalos honlapunkon, mind pedig a YouTube-csatornánkon. Amint ezt a szerencsétlen esetet a tudomásunkra hozták, az említett részt eltávolítottuk az anyagból. Nagyon sajnáljuk az okozott kellemetlenséget, a jövőben figyelmesebben kezeljük a külső cégek összeállította anyagokat” – írta levelében a FIFA.

A nemzetközi szövetség nem először kerül kellemetlen helyzetbe a Krím-félsziget miatt: az orosz labdarúgóliga befogadta a krími csapatokat, az ukránok pedig e lépés miatt szankciókat követelnek Oroszország ellen a FIFA-nál, amely külön munkacsoportot hozott létre az egyeztetésekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik