Vb 2018: a Luzsnyiki Stadion rekonstrukciója 350 millió euró

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 17:41
Háromszázötven millió euróba (111 milliárd forint) kerül a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság fináléjának otthont adó Luzsnyiki Stadion teljes felújítása.

Az összegről újságíróknak nyilatkozott csütörtökön Marat Husznullin moszkvai főpolgármester helyettes, hozzátéve: az ekkora és ilyen típusú arénákhoz képest a Luzsnyiki az olcsó stadionok sorába tartozik. Közölte, hogy a 2016-ban záruló rekonstrukciós munkálatokkal időarányosan nagyon jól állnak a majdan 81 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben: a tervezett átalakítási munkáknak már több mint a felét elvégezték.

A Luzsnyiki Stadionban rendezik majd a 2018-as világbajnokság nyitó meccsét, az egyik elődöntőt és a sportági csúcstorna döntőjét is. A három év múlva esedékes világbajnokságot június 14. és július 15. között bonyolítják le 11 orosz városban: Moszkván kívül Szentpéterváron, Kazanyban, Nyizsnyij Novgorodban, Szaranszkban, Kalinyingrádban, Volgográdban, Jekatyerinburgban, Szamarában, Szocsiban és Rosztov-na-Donuban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik