Vb 2010: „Howard, ez nem piros lap volt, hanem bűncselekmény”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.04. 10:11
null
Howard Webb 2015 októberében kedvenc csapata, a Rotherham United egyik mérkőzésén (Fotó: Reuters)
Howard Webb ismét felidézte a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen ki kellett volna állítania az első félidő közepén a holland Nigel de Jongot.


Nigel de Jong a Spanyolország–Hollandia vb-döntő 28. percében egy azóta elhíresült kungfurúgással terítette le Xabi Alonsót, ám ezért csak sárga lapot kapott Howard Webbtől. Az azóta már visszavonult angol játékvezető – aki civilként rendőrként dolgozott – később elismerte hibáját, most pedig újabb részleteket osztott meg az esettel kapcsolatban.

„Abban a hitben voltam, hogy jó döntést hoztam a pályán – nyilatkozta Webb a BT Sportnak. – Aztán az öltözőbe érve az egyik asszisztensem elővette a telefonját, és leesett az álla. – »Mi a baj?», kérdeztem, erre azt mondta, hogy De Jongot ki kellett volna állítani, a játékvezetői központban lévő társunk szerint pirosat érdemelt volna. »Viccelsz?», kérdeztem tőle, majd én is elővettem a mobilomat, amin egy üzenet fogadott az egyik rendőrkollégámtól: »Howard, ez nem piros lap volt, hanem bűncselekmény.» Természetesen ki kellett volna állítanom De Jongot, még ha a világbajnoki döntő első percében történt is volna az eset, de nem láttam tisztán.”

A döntőt a spanyolok hosszabbításban 1–0-ra megnyerték Andrés Iniesta 116. percben lőtt góljával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik