USA: agydaganatot fedeztek fel a kétszeres olimpiai bajnoknál

Vágólapra másolva!
2016.09.07. 18:40
null
Jrue és Lauren Holiday 2013 júliusa óta házasok (Fotó: Twitter)
Agydaganatot diagnosztizáltak az amerikai női labdarúgó-válogatott kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok játékosánál, a várandóság nyolcadik hónapjában járó Lauren Holidaynél. A 28 esztendős sportoló férje, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő New Orleans Pelicans kiválósága, Jrue Holiday ideiglenesen felfüggesztette a pályafutását.

 

A 133-szoros válogatott Lauren Holiday tavaly nyáron világbajnokságot nyert az amerikai nemzeti csapat tagjaként Kanadában, majd az év végén bejelentette a visszavonulását. A kétszeres olimpiai bajnok futballista 2016 elején teherbe esett férjétől, Jrue Holidaytől, ami azonban ezek után következett, arra senki sem számított.

Lauren Holiday néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy júniusban agydaganatot diagnosztizáltak nála, de mivel a tumor jóindulatú, ezért a műtétre csak hat héttel a szülés után kerül sor. A pár október közepére várja első gyermekének születését, ám a hírek szerint szeretnék felgyorsítani a folyamatot, hogy Laurent minél hamarabb megoperálhassák. A daganat szerencsére nem befolyásolja a csemete egészségét.

Jrue Holiday, az NBA-ben szereplő New Orleans Pelicans játékosa átmenetileg felfüggesztette a karrierjét, hogy családjával lehessen. A 26 éves kosárlabdázó a 2016–2017-es szezon elejét biztosan kihagyja, visszatérésének időpontja attól függ, milyen ütemben halad párja gyógyulása.

Lauren Holiday a pályafutása végén két év alatt két bajnoki címet szerzett az FC Kansas Cityvel, míg 2014-ben megválasztották az év legjobb női játékosának az Egyesült Államokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik