Ukrajna: inkább egy Sahtar-arany, mint BL-siker a Barcával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.01. 12:06
null
Srna 2003 óta 22 trófeát nyert a Sahtarral (Fotó: AFP)
A 35. születésnapján meghosszabbította szerződését Darijo Srna, a Sahtar Doneck horvát jobbhátvédje. A 134-szeres válogatott játékos nem bánta meg, hogy visszautasította a Barcelona ajánlatát, azt mondta, inkább egy bajnoki cím Ukrajnában, mint egy BL-siker a katalánokkal.

 

Bár szeptemberben még a Barcelona futballcsapata hívta, Darijo Srna végül Doneckben maradt, és hétfőn, a 35. születésnapján meghosszabbította a szerződését.

A horvát válogatottsági rekordot tartó védő 2003-ban igazolt az ukránokhoz, eddig több mint 500 mérkőzést játszott a Sahtar együttesében.

„Nagyon boldog vagyok, tárgyalás gyakorlatilag nem is volt, hiszen jeleztem, itt szeretném befejezni a pályafutásom. Amikor az elnök felajánlott egy új szerződést, én csak megköszöntem neki. Beleegyeztem, bármit is tartalmazzon. Amikor a Barcelona hívott, azt mondtam, a szívem a Sahtaré. 14 éve érkeztem ide, és minden, amiről gyermekként álmodtam, megvalósult. UEFA-kupát nyertünk, játszhattunk a Bajnokok Ligájában, a válogatottal pályára léphettem a csodálatos Donbasz Arénában, számtalan csodálatos edzővel és játékossal dolgozhattam” – nyilatkozta a klub honlapján.

Azt mondta, száz százalékig biztos abban, hogy jól döntött tavaly, amikor visszautasította a Barcelona ajánlatát. :Akkor azt mondtam az elnöknek, hogy boldogabb lennék az ukrán bajnoki címmel, mint a Barcelonában egy BL-győzelemmel. Nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha távozom. Legutóbb 2014-ben voltunk bajnokok, ezért a mostani cím nagyon fontos lenne. De szeretem és tisztelem a Sahtart annyira, hogy nem fogok játszani mindenáron. Amint érzem, hogy nem bírom, túl fáradt vagyok, akkor csak azért nem akarok futballozni, hogy új rekordot érjek el.”

Srna eddig nyolc bajnokságot, hat kupát, hét Szuperkupát és egy UEFA-kupát nyert a Sahtarral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik