Ukrajna: a játékvezető vigasztalta a vb-szereplésről lemaradó Zincsenkót – kép

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 10:55
Mint ismert, Wales hazai pályán – Andrij Jarmolenko öngóljával – 1–0-ra legyőzte Ukrajnát vasárnap, a labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtező-sorozatának utolsó mérkőzésén, így 64 év után kvalifikált ismét a sportág legrangosabb tornájára. Az ukrán játékosok rendkívül csalódottak voltak a lefújást követően, hiszen tudták, hogy a vb-szereplés kivívásával mekkora örömet szerezhettek volna az Oroszország által megszállt hazájuknak. A Manchester City védőjét, Olekszandr Zincsenkót Antonio Mateu Lahoz játékvezető vigasztalta.

Noha a keret nagy része hónapok óta nem játszott az orosz–ukrán háború miatt, csak hajszálnyival maradt le a világbajnokságról az ukrán válogatott. Természetesen ez nem vigasztalta a játékosokat, mérhetetlen csalódottság volt leolvasható az arcukról – a háborúról múlt héten sírva beszélő Zincsenkót a játékvezető vigasztalta.

A gesztus ellenére néhányan éles kritikával illették Antonio Mateu Lahoz döntéseit, szerintük többször is Ukrajna kárára ítélt: az első félidőben például volt egy tizenegyesgyanús eset, amikorJoe Allen felrúgta ellenfelét a tizenhatoson belül, de a spanyol nem ítélt büntetőt.


A találkozó után az ukránok szövetségi kapitánya elnézést kért a szurkolóktól.

„Mi tényleg mindent megtettünk. Remélem, az emberek Ukrajnában majd arra emlékeznek, micsoda erőfeszítéseket tettünk. Elnézést szeretnék kérni, amiért nem szereztünk gólt, de sajnos ilyen a sport” – idézte a BBC Sport Olekszandr Petrakovot.

A B jelű kvartettbe kerülő Walesre az Egyesült Államok, Irán és Anglia vár – ebben a sorrendben – a katari világbajnokság csoportkörében.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
DÖNTŐ, A-ÁG
Wales–Ukrajna 1–0 (1–0)
Cardiff,
Cardiff City Stadion. Vezeti: Antonio Mateu Lahoz
WALES: Henessey – C. Roberts, B. Davies, Rodon, N. Williams (Norrington-Davies, 90+3.) – Ampadu, Ramsey, Allen, D. James (B. Johnson, 71.) – Moore, Bale (H. Wilson, 83.). Megbízott szövetségi kapitány: Robert Page.
UKRAJNA: Buscsan – O. Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko – Sztepanenko (Szidorcsuk, 70.) – Jarmolenko, Malinovszkij (Saparenko, 70.), Zincsenko, Cihankov (Mudrik, 77.) – Jaremcsuk (Dovbik, 77.). Szövetségi kapitány: Olekszandr Petrakov.
Gólszerző: Jarmolenko (34. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik