UEFA: újabb négy év a láthatáron, Ceferin az egyetlen elnökjelölt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 14:02
null
Aleksander Ceferin további négy évig vezeti az európai labdarúgást (Fotó: Getty Images)
Szinte biztosan Aleksander Ceferin marad az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, miután ő volt az egyetlen jelölt, aki a január 5-i határidő előtt leadta jelentkezését a posztra – adta hírül a Marca.

A tisztújító választásra az UEFA április ötödikei kongresszusán kerül majd sor. Aleksander Ceferin Michel Platini 2016-os távozása óta tölti be az UEFA elnöki posztját, a korrupciós botrány miatt távozó francia sportvezető helyére rajta kívül még a holland Michael van Praag pályázott, de a szavazatok többségét a szlovén gyűjtötte be.

Az 55 éves Ceferin újraválasztásával a harmadik ciklusát kezdheti meg az UEFA élén – a 2019-es szavazáson a mostani választáshoz hasonlóan nem akadt ellenlábasa.

A kongresszuson újra bizalmat kér a nemzetközi szövetségnek (FIFA) az UEFA által delegált alelnöki posztjára Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke – olvasható az UEFA oldalán.

Az áprilisi eseményen az UEFA végrehajtó bizottságát is megválasztják, az erre pályázó jelöltek február 5-ig adhatják le pályázatukat.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik