UEFA: újabb álomcsapat a Barca és a Real uralma alatt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.01.16. 13:37
null
Lionel Messi és Iker Casillas: általában egymás ellen, most egy csapatban (Fotó: Action Images)
Mind a spanyol bajnokságban listavezető Barcelonából, mind a címvédő Real Madridból négy-négy játékos került be a 2012-es álomtizenegybe az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közönségszavazásán.

 

Az év csapatára az UEFA honlapján lehetett voksolni, s amint az a szerdán közzétett végeredményből kiderült: 5.3 millióan éltek a jelölés lehetőségével.

A Barcelona futballistái közül három katalán, Gerard Piqué, Andrés Iniesta és Xavi, valamint az argentin Lionel Messi, a fővárosi gárdából pedig két spanyol, Iker Casillas és Sergio Ramos, továbbá a német Mesut Özil és a portugál Cristiano Ronaldo tudott helyet szorítani magának a legjobbak együttesében.

A Primera Divisiónban szereplőkön kívül a tavaly nyáron a Milanból a Paris Saint-Germainbe átigazolt brazil Thiago Silva mellett a német Philipp Lahm (Bayern München) és az olasz Andrea Pirlo (Juventus) fért még be.

Mint arról korábban beszámoltunk, a FIFA-Aranylabda-szavazás keretében kihirdetett év csapatában (FIFA/FIFPro World XI) is döntetlenre végződött a Barca, Real párbaj – ott öt-öt játékost adtak a spanyol kirakatcsapatok. Iker Casillas, Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo, illetve Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Xavi és Lionel Messi abban az álomcsapatban is benne volt.

SZAVAZÁS
AZ UEFA ÁLOMCSAPATA 2012-BEN
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) – Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, Barcelona), Thiago Silva (brazil, Milan/Paris SG), Philipp Lahm (német, Bayern München) – Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona), Xavi (spanyol, Barcelona), Andrea Pirlo (olasz, Juventus), Mesut Özil (német, Real Madrid) – Lionel Messi (argentin, Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik