UEFA: kétperces a futballban? Ferguson szerint nincs kizárva

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 11:50
null
A műesések ellen hatásos fegyver lehet egy kétperces büntetés bevezetése Ferguson szerint (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi legendás menedzsere elárulta, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálja a néhány perces kiállítások bevezetésének lehetőségét.

 

Az UEFA edző-nagyköveteként tevékenykedő Sir Alex Ferguson egy futballedzők számára rendezett konferencia házigazdája volt Nyonban, itt beszélt a labdarúgás szabályrendszerét alapvetően forradalmasító időbüntetésnek a szövetségen belül felvetődött gondolatáról.

Az időbüntetést több sportágban, a jégkorongban, a vízilabdában és a kézilabdában is használják olyan szabálytalanságok szankcionálására, amelyek nem elég súlyosak ahhoz, hogy a mérkőzés további részéből kitiltsák a vétkest.

„Megegyezésre nem jutottunk, mert ez egy rendkívül nehéz és megosztó kérdés a labdarúgás jelenleg gyakorolt szabályrendszerének ismeretében. De jót beszélgettünk, vitatkoztunk róla”– mondta Ferguson a konferencián, aki megerősítette, hogy az UEFA vizsgálja a változtatások lehetőségét.

A skót véleménye szerint a büntetőpad bevezetése elsősorban a műesések és szimulálások, azaz a futballjelen egyik legnagyobb betegségének kigyomlálására lenne hatásos eszköz.

SZAVAZÁS

Ön szerint lenne értelme az időbüntetés bevezetésének a labdarúgásban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik