UEFA Futsal Cup: két év után újra döntős a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 20:28
A Barcelona hosszabbítást követő szétlövésben legyőzte a hazai közönség támogatását élvező azeri Arazt az UEFA Futsal Cup Bakiban zajló négyes döntőjének csütörtök esti elődöntőjében, és bejutott a fináléba, ahol az orosz Dinamo Moszkva lesz az ellenfele.

Rafael góljával az Araz szerzett vezetést a 3. percben, de Igor gyorsan egyenlített, és Aicardo duplája után a Barca már 3–1-re vezetett a 27. percben. Az azeriek Fabiano révén szépítettek, majd 16 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a brazil Adriano Foglia egyenlített – következett a hosszabbítás.

A ráadás első öt perce nem hozott gólt, a másik öt elején egy sarokrúgás után Dyego közelről bevágta az ide-oda pattogó labdát az azeri kapuba, ám Amadeu jóvoltából hamarosan erre is megszületett a válasz.

A szétlövésben Paco Sedano, a Barca kapusa az első sorozatban kivédte Fabiano lövését, majd hárított még egyszer, így a csapatkapitány Torras ötödik sorozatbeli találata a 2012-es kiírást megnyerő, tavaly harmadik helyezett Barcelona döntőbe jutását eredményezte.

A finálét és a bronzmérkőzést szombaton rendezik meg.

UEFA FUTSAL CUP, NÉGYES DÖNTŐ, BAKI
ELŐDÖNTŐ

Araz Naxcivan (azeri)–Barcelona (spanyol) 4–4 (1–1, 3–3, 3–3) – szétlövésben 3–4
KORÁBBAN
Kajrat Almati (kazah)–Dinamo Moszkva (orosz) 1–2 (0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik