UEFA Futsal Cup: két év után újra a Barcelonáé a trón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 21:15
null
A Barcelona győzelmével zárult az UEFA Futsal Cup 2013–2014-es kiírása (Fotó: uefa.com)
A Barcelona győzelmével zárult az UEFA Futsal Cup Bakiban rendezett négyes döntője. A spanyol egyesület a fináléban a Dinamo Moszkvát fektette két vállra, amely sorozatban harmadszor zárt ezüstérmesként. A harmadik helyért rendezett meccsen a tavalyi győztes Kajrat Almati kikapott a második félidőben feltámadó Araztól.

 

A döntő a Dinamo számára indult jobban, hiszen Romulo góljával a 10. percben vezetést szerzett, de a Barcelona Gabriel, valamint Dyego találatával a második játékrész első felében fordított. Kisvártatva viszont Tatú is beköszönt, így ismét döntetlenre álltak a csapatok, s mivel a hátralévő bő hét percben már nem változott az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban pedig már csak a spanyolok tudtak a kapuba találni, előbb Fernandao, majd Lozano, végül a kapus Paco Sedano köszönt be – utóbbi két játékos már akkor, amikor a Dinamo lehozta a kapusát –, így a Barcelona 2012 után másodszor nyerte meg a legrangosabb európai futsaltornát, míg a moszkvaiak sorozatban a harmadik döntőjüket bukta el.

A harmadik helyért rendezett meccsen a tavalyi győztes Kajrat Almati az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a 2010-es bronzérmes Araz ellen, ám az azeri csapat a fordulást követően újult erőre kapott és 6–4-re megnyerte a meccset.

UEFA FUTSAL CUP, NÉGYES DÖNTŐ, BAKI
A HARMADIK HELYÉRT
Kajrat Almati (kazah)–Araz Naxcivan (azeri) 4–6 (2–0)
DÖNTŐ
Dinamo Moszkva (orosz)–Barcelona (spanyol) 2–5 (1–0, 1–2, 0–3) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik