UEFA: a tesztek miatt a labdarúgás az egyik legbiztonságosabb környezet

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.05. 19:24
null
Ceferin szerint bebizonyították, hogy a mérkőzéseket biztonságos keretek között is le lehet játszani (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) augusztus óta 61 859 koronavírustesztet végeztetett el, amivel több mint 500 mérkőzés lejátszásához járult hozzá a kontinensen, így a szervezet szerint jelenleg a futball az egyik legbiztonságosabb környezet.
Az UEFA csütörtöki közleményében jelezte, az elvégzett tesztek közül 340 – vagyis az összesnek a 0.55 százaléka – hozott pozitív eredményt, és a meccsek három százalékát kellett csak törölni.

„Olyan intézkedéseket hoztunk, amelyek erőteljesek, és minden érintett biztonságát garantálják, még ezekben a komoly megpróbáltatást jelentő időkben is, amikor a pandémia tovább erősödik Európában” – mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Megmutattuk, hogy a mérkőzéseket biztonságos keretek között meg lehet rendezni, ezért bizakodunk, hogy a versenysorozatokat az előzetes terveinknek megfelelően tudjuk majd lebonyolítani” – tette hozzá.

Az UEFA közlése szerint csapatonként és összecsapásonként átlagosan csaknem 54 tesztet végeztek el, és a pozitív eredményeknek csupán kevesebb mint a fele volt futballistáé.

Az európai szövetség jelezte, augusztus óta a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, a női BL-ben, az UEFA Ifjúsági Ligában, a Nemzetek Ligájában, a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjében, valamint az U21-esek és a női válogatottak Eb-selejtezőjében rendezett találkozókat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik