U21-es Eb: Kolozsvár beugrana társrendezőnek – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 15:49
null
A CFR stadionjában is lehetnek U21-es Eb-csoportmeccsek márciusban (Fotó: AFP)
Két csoport helyett csak egynek a küzdelmeit rendezhetik meg Szlovéniában a 2021-es utánpótlás Európa-bajnokságon, a román szövetség pedig Kolozsvárra hozná a másikat – állítja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap.

 

A rendezés jogát Magyarországgal közösen elnyerő Szlovénia részleges visszalépését (Koper már kikerült a rendező városok közül, Szlovéniából csak Maribor, Celje és Ljubljana maradt) csak lehetőségként említi a cikk, az UEFA júniusban kiadott közleményében már jelezte, hogy az egyik csoport elkerülhet az országból.

Az UEFA a december 10-én esedékes sorsolásig vár végleges választ a szlovén szövetségtől, amelynél azért adódott a bizonytalanság, mert a csoportkört a 2020-as felnőtt Eb halasztása miatt júniusról márciusra előrehozták (a kieséses szakasz június elején lesz).

Azt viszont tényként kezelik, hogy a román szövetség az UEFA által előírt október 30-i határidőig elküldte pályázatát, amelyben Kolozsvár két stadionját, a harmincezer férőhelyes Cluj Arénát és a 23500 néző befogadására alkalmas Dr. Constantin Radulescu Stadiont nevezték meg helyszínként.

A Gazeta Sporturilor szerint Olaszország, Csehország, Horvátország és Svájc is pályázik a felszabaduló csoport rendezésére, ám a földrajzi közelség miatt a román pályázat a legesélyesebb.

A román U21-es válogatott kedden a Dánia elleni 1–1-es döntetlennel kvalifikálta magát a tornára, amelynek magyarországi helyszínei Székesfehérvár, Szombathely, Gyirmót és kispesti Bozsik Aréna lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik