Törökország: Terim 7 évvel hosszabbít, ilyen sem volt még

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 15:00
null
A Galatasaraytól a válogatotthoz visszatérő Terim iránt töretlen a bizalom (Fotó: Reuters)
A Török Labdarúgó-szövetség és Fatih Terim megegyezett egymással, így a kiváló szakember a világfutballban szinte példa nélküli hosszúságú, hétéves (öt plusz kettő) szerződéshosszabbítást írt alá. A szövetségi kapitányi posztra Abdullah Avci távozása után visszatért Terim 2020-ig irányíthatja a török nemzeti csapatot.

„Európában és a világfutballban talán példa nélküli ez a szerződés, Fatih Terimmel öt plusz kétéves kontraktust írtunk alá. Azt akarjuk, hogy állandóság legyen a válogatottnál, és az a vágyunk, hogy a nemzeti csapat rendre kijusson a nagy tornákra. Ennek eléréséhez nincs megfelelőbb ember Fatih Terimnél. Könnyen meg tudtunk egyezni” – mondta Yildirim Demirören szövetségi elnök.

Fatih Terim korábban 1993 és 1996, majd 2005 és 2009 között irányította a török válogatottat, amelynek felemelkedésében kulcsszerepet játszott. A csapat Eb-elődöntőt ért el vele, a török válogatott valaha volt legjobb eredményének számító, 2002-es vb-bronzérem viszont Senol Günes nevéhez kötődik.

Terim – aki klubedzőként UEFA-kupát nyert a Galatasarayjal – eddig kilencvenhét mérkőzésen irányította a török nemzeti csapatot. Ha kitölti szerződését, akkor természetesen messze minden idők leghosszabban regnáló török szakvezetője lesz. A török labdarúgás történetében még nem kapott edző hasonló szerződést, és – egy-két nem fixált végű, évente tetszőlegesen hosszabbítható kontraktustól eltekintve – unikum a világfutballban is egy hasonlóan hosszú távú terv.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik