Törökország: elhagyta klubját Prosinecki, lesz-e magyar szál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.11. 12:55
null
Lezárult egy fejezet Robert Prosinecki karrierjében – vajon hol kezdődik a következő? (Fotó: Reuters)
Robert Prosinecki már nem a Kayserispor edzője: a napokban a magyar kapitánykérdésben is megszólaltatott horvát legenda vasárnap felajánlotta lemondását, és a török labdarúgó-bajnokság utolsó helyén álló klub vezetősége el is fogadta azt.

 

Robert Prosineckit tavaly októberben nevezték ki a Kayserispor vezetőedzőjének, és az ötödik helyre vezette a csapatot. Az új szezonban azonban nem ment együttesének a játék, a Besiktastól elszenvedett szombati hazai vereséget (0–3) követően továbbra is az utolsó helyen szerénykedik a csapat – kézenfekvőnek tűnt a szakvezetőváltás.

Prosinecki a napokban exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak, és kérdésre válaszolva kijelentette: hiába került szóba pletykaszinten a neve magyar szövetségi kapitányként, őt ez ügyben senki sem kereste sem az MLSZ-től, sem máshonnan, úgyhogy számára „ez nem téma”.

A 49-szeres horvát válogatott, játékosként vb-bronzérmet szerző szakember az NS-nek elmondta: a legutóbbi vb-selejtezősorozatban mindkét magyar–török mérkőzést látta, tetszett neki Egervári Sándor csapatának játéka, és maga is kíváncsi lenne rá, hogyan ronthatta el válogatottunk a sorozat végjátékát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik