Topolya: stadionavató a Ferencvárossal, Nyilasi Tibor is labdába rúg

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 08:25
null
Ebben a szép stadionban csap össze pénteken a Topolya a Ferencvárossal (Fotó: FKTSC)
Péntek délután a Ferencváros lesz a szerb élvonalban szereplő Topolyai SC vendége az észak-bácskai együttes stadionavatóján.


Tizenötezer nézőt befogadó stadion is pillanatok alatt megtelne, akkora az érdeklődés a Topolyai SC stadionjának pénteki átadóünnepsége iránt, amelyen az észak-bácskai együttes a Ferencváros ellen lép pályára 17 óra után. A meghívott vendégek és a bérletesek megtöltötték a magyar állam tízmillió eurós támogatásával megépült, 4500 férőhelyes létesítményt, így szabad eladásban nem is lehetett belépőt vásárolni.

A terv szerint az ünnepélyes program négy órakor kezdődik a TSC utánpótláskorú játékosainak látványos bemutatójával, s a pálya felszentelése után, amíg a csapatok bemelegítenek, a topolyai együttes 108 éves múltját felidéző képeket nézhetik meg az érdeklődők. Zsemberi János TSC-elnök ünnepi beszéde és a szalagátvágás után a 2012-es Fölszállott a páva című vetélkedő szólóének és hangszer kategória győztese, Csizmadia Anna elénekli a Nélküled című dalt, majd a tűzijáték után Nyilasi Tibor és Kovács István elvégzi a kezdőrúgást.

„A topolyai együttes ezerkilencszázhuszonhétben játszotta első mérkőzését a Ferencvárossal, vagyis ez a barátság már csaknem egy évszázadra nyúlik vissza, ezért is kapta a rendezvény a Száz év barátság nevet. A TSC labdarúgóinak csütörtökön volt az első edzésük az új stadionban, már ők is türelmetlenül várják a Ferencváros elleni mérkőzést”  – mondta a Nemzeti Sportnak Pócs Attila,    a TSC sportreferense, majd hozzátette, a csapat szeptember végén a Vojvodina ellen játssza első bajnokiját az új stadionban.

A Topolya–FTC mérkőzést Magyarországon a Duna World, Szerbiában az Arena Sport, a Pannon RTV, a Vajdasági Televízió és a B92 is közvetíti. Lapunk helyszíni riporttal jelentkezik a találkozóról.     

STADIONAVATÓ
17.00:
Topolyai SC (szerbiai)–Ferencváros (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik