Topolya: döntetlen az Indjija ellen, továbbra is ötödik az újonc

TŐKE JÁNOS (Szabadka)TŐKE JÁNOS (Szabadka)
Vágólapra másolva!
2020.02.15. 18:00
Habár végig fölényben játszott, a Topolyai Sport Clubnak be kellett érnie az egy ponttal az Indjija elleni találkozón: a topolyai csapat a szerb Szuper Liga 21. fordulójában 1–1-es döntetlen játszott a város nevét viselő csapat vendégeként.

A TSC vezetőedzője, Szabó Zoltán a Filipovics – Ponjevics, Antonics, Babics, Varga – Zec, Milicsevics, Tomanovics, Arszenijevics – Lukics, Szilágyi kezdőcsapatot küldte pályára a bajnokság 14. helyén álló Indjija ellen. A hat felkészülési mérkőzésen aratott négy győzelem és két döntetlen után a TSC nagy reményekkel vágott neki a bajnokság tavaszi idényének, s az Indjija elleni mérkőzés első félidejében meg is mutatkozott a két csapat közötti különbség, a vendégek ugyanis többet birtokolták a labdát, több veszélyes támadásuk is volt, de gólt nem sikerült szerezniük.

A második félidő tizedik percében – kissé váratlanul – a hazaiak Mihajilo Banjac góljával megszerezték a vezetést, de sokáig nem örülhettek, mert a felkészülési mérkőzéseken remek teljesítményt nyújtó és összesen hat gólt szerző Szilágyi Vladimir a 64. minutumban egyenlített. Az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott, így a TSC huszonegy forduló alatt 37 pontot gyűjtött, így továbbra is az ötödik helyen áll a szerb első osztályban.

A következő fordulóban a Szabó Zoltán edzette Topolyai Sport Clubra jelentős erőpróba vár, Zentán a Városi Stadionban fogadja a belgrádi Partizant. A találkozóra nemcsak a csapat, a biztonsági szolgálat is nagy erőkkel készül, mivel biztos, hogy sokkal többen szeretnék megnézni a TSC–Partizan mérkőzést, mint amennyi nézőt képes befogadni a zentai stadion. Az is biztosra vehető, hogy a találkozót az ArenaSport televíziós csatorna élőben közvetíti.

Az őszi idény végén a Partizan a második helyen állt 44 ponttal az éllovas és örök rivális Crvena zvezda mögött, amely húsz forduló alatt 54 pontot gyűjtött. A TSC–Partizan mérkőzés időpontja a tervek szerint hétfőn derül ki, de az biztos, hogy a hétvégén, vagyis szombaton vagy vasárnap rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik