Topligák: Alphonso Davies a legértékesebb fiatal, Sancho a 2.

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 18:30
null
Alphonso Davies és Jadon Sancho a topligák két legértékesebb fiatalja (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában a topligákban játszó fiatal futballisták értékét vizsgálta meg.

 

A listát – toronymagasan – a 20. születésnapját hétfőn ünneplő Alphonso Davies vezeti, a CIES exkluzív becslése szerint 180.4 millió euró a piaci értéke a 2025-ig szerződés alatt álló Bayern-védőnek.

A második helyezettet is a Bundesligában kell keresünk, a Dortmundot erősítő Jadon Sancho 125.6 milliós értékkel áll, kevéssel megelőzve a barcelonai Ansu Fatit (122.7) és csapattársát, Erling Haalandot (120.3).

A legalább 50 milliós piaci értékű játékosok közül négy angol (Jadon Sancho, Mason Greenwood, Bukayo Saka, Phil Foden), két spanyol (Ansu Fati, Ferran Torres), két brazil (Rodrygo, Vinícius Júnior), egy kanadai (Alphonso Davies), egy norvég (Erling Haland), egy svéd (Dejan Kulusevski) és egy francia (Eduardo Camavinga) található.

A top 100-ba két 2003-as játékos is felfért, az ugyancsak angol és dortmundi Jude Bellingham (44.5 millió) és a leverkuseni Florian Wirtz (16).

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik