Szlovákia: Tarkovic maradt a szövetségi kapitány

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 16:52
null
Stefan Tarkovic (Fotó: AFP)
Mivel a Vladimír Weiss-szel folytatott tárgyalások eredménytelenül záródtak, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya továbbra is Stefan Tarkovic lesz.

 

Tarkovicnak múlt év december 31-én lejárt a szerződése. A Szlovák Labdarúgó-szövetség még december folyamán szerette volna kinevezni az új szövetségi kapitányt. A kiszemeltje Vladimír Weiss volt, aki a múltban már sikeresen működött a szlovák kispadon. Vezetésével a nemzeti csapat kijutott a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra. A jelenleg a Slovan vezetőedzőjével az ősszel többször egyeztetett Ján Kovácik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke. Végül eredmény nélkül zárultak a tárgyalások. Állítólag az egyik ok az volt, hogy Weiss 45000 eurós havi alapfizetést kért, ami meghaladta a szlovák szövetség lehetőségeit.

„Amikor zátonyra futottak a tárgyalások Vladimír Weiss-szel, Stefan Tarkovic volt az egyetlen jelölt. Fizetése 15000 euró lesz. A válogatottnak a Nemzetek Ligájában 2022-ben vissza kell kerülnie a B-divízióba. (A C-divízió C-csoportjában a szlovákok Fehéroroszországgal, Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal vagy Moldáviával kerültek egy csoportba – a szerk.). Ha ez nem sikerül, egyoldalúan felbonthatjuk a szerződést. Úgy gondoljuk, az ősszel mutatott fejlődés alapján jó esélyünk van, hogy kijussunk a 2024-es Európa-bajnokságra. Ha ez sikerült, 200000 euró prémium üti Stefan Tarkovic markát” – zárta le Ján Kovácik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik