Szenegál: átadták az Afrika-kupa-győztes 50 ezer férőhelyes stadionját

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 11:40
null
Gianni Infantino is részt vett az ünnepségen (Fotó: AFP)
Kedden Dakarban átadták a szenegáli labdarúgó-válogatott új stadionját – számolt be róla a helyi szövetség a hivatalos honlapján.

 

Az 50 ezer szurkoló befogadására alkalmas stadiont egy török cég építette átszámítva több mint 84.7 milliárd forintnak megfelelő összegért.

Az új létesítmény Abdoulaye Wade nevét viseli majd, aki 2000 és 2012 között volt Szenegál elnöke. Ebben a stadionban rendezik meg 2026-ban a nyári ifjúsági olimpiát.

A februárban története során először Afrikai Nemzetek Kupáját nyerő szenegáli válogatott tétmérkőzésen március 29-én avatja fel az új otthonát. Akkor Egyiptomot látja vendégül a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében.

A keddi ünnepségen többek között Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke is beszédet mondott.

A megnyitón gálameccs keretein belül megküzdött egymással a korábbi szenegáli futballistákból álló válogatott és a más afrikai nemzetek egykori kitűnő játékosaiból összeverbuvált együttes. A találkozó 1–1-es döntetlennel végződött. A hazaiak a 37-szeres válogatott Khalilou Fadiga révén szereztek vezetést, majd a nigériai Jay-Jay Okocha egyenlített a togói Emmanuel Adebayor gólpasszából.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik