Alsóházi csapattól kapott ki hazai pályán a Sepsi

B. M., P. Gy.B. M., P. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 17:35
null
Sokat volt a labda a Sepsinél, de ez az eredményben nem mutatkozott meg (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
A román SuperLiga 9. fordulójában a játéknap előtt 10. helyen álló Sepsi OSK meglepetésre hazai pályán egy góllal kikapott a mérkőzés előtt nyeretlenül utolsó előtti CS Miovenitől.

 

ROMÁN SUPERLIGA
9. FORDULÓ
SEPSI OSK–CS MIOVENI 0–1
(0–0) – vége
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 1600 néző. Vezette: George Gaman
SEPSI OSK: Niczuly – Dimitrov, Balasa, Ninaj, Ispas – Aganovic (Francisco Júnior, 60.), Paun – I. Gheorghe (Golofca, 60.), Matei (Tudorie, 60.), Stefanescu – Rondón (Barbut, 82.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
MIOVENI: I. Popescu – Iacob, Scarlatache, Garutti – Oancea, Lixandru, V. Pop, Trif (Burnea, 90.) – Radescu (Toma, 72.), Blanaru (Krasniqi, a szünetben), Buziuc (Kabananga, 63.). Vezetőedző: Flavius Stoican
Gólszerző: Krasniqi (53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lassan bekapcsolhatják a pánikgombot a Sepsi OSK-nál, a székelyföldi csapat hat nap alatt harmadszor kapott ki a román élvonalban, ráadásul most az eddig nyeretlen CS Mioveni győzött ellene.

A vendégcsapat már az első szögletével ráijesztett a szentgyörgyiekre, Ionut Radescu csúsztatta a bal sarok felé a labdát, de a kapufa mellett álló Cosmin Matei látványos sarkazással mentett. Ezt követően már szokásos bunkerfociját hozta a Superliga utolsó előtti helyén álló gárda, amelynek összes játékosa a saját tizenhatosát védte. A labdát több mint 70 százalékban birtokló Sepsi főleg a jobb oldalon próbálta feltörni a Mioveni védelmét, ám Radoszlav Dimitrov és Marius Stefanescu beadásai rendre a középen érkezők mögé mentek. Az első félidő egyetlen hazai helyzeténél pedig a felső léc akadályozta meg Stefanescut a vezetés megszerzésében.

A szünet után Dimitrov végre megtalálta Mario Rondónt a kapu előtt, de a venezuelai csatár léc alá lőtt labdáját nagy bravúrral védte Iustin Popescu. Közben azonban a Sepsi védői rendre saját térfelükön adták el a labdát, és bár Alexandru Buziuc két lövését még megfogta Niczuly Ronald, a Mihai Balasa által elengedett labdával kilépő Blerim Krasniqi lövését már ő sem tudta védeni.

A Sepsi játékát pedig a cserék sem tudták megújítani, bár Alexandru Tudorie betalált, ám a lesről induló Stefanescutól kapta a passzt, így a VAR pillanatok alatt szertefoszlatta a szentgyörgyiek örömét. A Mioveni pedig tördelte a játékost és húzta az időt, védői az összes hazai beadást elfejelve kihúzták gól nélkül, tovább mélyítve a Sepsi hullámvölgyét.

PERCRŐL PERCRE

90+7. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. 0–1.

90+2. perc: Kabananga futja le Francisco Júniort, majd a tizenhatos bal sarkától fölé lő.

90. perc: Hét perc lesz a ráadás.

90. perc: Trif helyett Burnea játszik.

86. perc: a Mioveni egyik reklamáló stábtagja piros lapot kap, de nem nagyon akar kimenni a pályáról, a biztonságiak kísérik le.

83. perc: Krasniqi lefejelt labdáját Toma 10 méterről, jobbról, kapásból fölé lövi.

82. perc: Rondón helyett Barbut a pályán.

77. perc: Dimitrov előreívelt labdájánál egymást zavarja a tizenhatosban a két szentgyörgyi csatár, Tudorie és Rondón

73. perc Toma máris besárgul, a mezénél fogva rántotta vissza a felezővonalnál meglóduló Ispast.

72. perc: Radescu helyett Toma játszik tovább.

68. perc: Stefanescu lép ki a jobb oldalon, középre tett labdáját Tudorie a hálóba passzolja, de a szélső leshelyzete miatt nem ér a gól.

64. perc: Rondón fejel 5 méterről mellé és közben arcon könyökli Iacobot, ezért sárga lapot kap.

63. perc: Buziuc helyett Kabananga folytatja.

60. perc: hármas csere a Sepsinél, lemegy Matei, Gheorghe, Aganovic, jön Tudorie, Golofca és Francisco Júnior.

57. perc:Garutti csúsztatott fejesét védi vetődve Niczuly, az ellentámadásnál Rondón tör be középen a tizenhatosba, de Trif becsúszva szereli

56. perc: Ispas magas ívű beadása után Dimitrov 10 méterről, jobbról az égbe lövi a labdát.

54. perc: a középkezdés előtt a vendégek kapusa, Iustin Popescu kér ápolást, a combját fájlalja.

53. perc: GÓÓÓL! Vezet a vendég Mioveni! Balasa sarokkal próbál megakadályozni egy indítást, de a labda mellé rúg, Blerim Krasniqi pedig a tizenhatos vonaláról a jobb alsó alsó sarokba lő. 0–1

52. perc:Buziuc 24 méterről is rálövi, ezt is fogja Niczuly.

51. perc: röviden szabadít fel a Sepsi védelme, Krasniqit ellöki Balasa, Buziuc 16 méteres erőtlen lövését pedig védi Niczuly.

A VAR is visszanézte az akciót, mert Balasa elesett a védők között, de végül csak szögletet rúghatott a Sepsi, abból pedig nem lett semmi.

48. perc: Dimitrov jobboldali beadása után Ninaj leteszi a labdát Rondónnak, aki a léc alá küldi, de Popescu kapus beleüt a labdába.

46. perc Balasa kap sárga lapot, az oldalvonal mellett gázolta el Krasniqit.

46. perc: cserélt szünetben a Mioveni, Blanaru helyett Krasniqi.

46. perc: ELINDULT A MÁSODIK FÉLIDŐ. A Sepsi kezdett.

45+ 1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, NINCS GÓL.

45+1. perc:Scarlatache 23 méteres szabadrúgásból lövi jócskán fölé a labdát.

45. perc: egy perc lesz a ráadás.

30. perc: Aganovic és Buziuc fejel össze a felezővonalnál, de végül mindketten ápolás nélkül tudják folytatni a játékot

24. perc: Stefanescu a tizenhatos vonaláról, kissé jobbról célozza meg a hosszú felső sarkot, de a labda a felső lécen csattan.

22. perc: Blanaru tör előre középen, de 22 méteres lövése egyrészt erőtlen, másrészt méterekkel megy mellé.

12. perc: Balasa indítja a védők mögé beinduló Sefanescut, Popescu kapus a tizenhatos vonaláig kifutva csípi el a labdát. A visszajátszás alapján a labda még nem ért be a büntetőterületre, amikor a kapus hozzáért...

Eddig 71 százalékban van a labda a hazaiaknál.

5. perc Rondón lövi el kapásból a labdát, a jobb sarok mellé.

3. perc: Buziuc baloldali szöglete után Garutti csúsztatja kapura a labdát, amelyet a bal kapufa mellett álló Matei sarokkal rúgja vissza a mezőnybe, Niczuly már verve volt.

Mintegy 1600-an lehetnek a lelátókon.

Esik az eső egész Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön is.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS. A Mioveni kezdte a játékot.

Piros-fehérben játszik a Sepsi, sárgában a Mioveni.

Péntek délutáni hír: Magyar válogatott védővel erősített a Sepsi OSK, Tamás Márk kétéves szerződést kötött a Román Kupa- és Szuperkupa-győztes székelyföldi csapattal.

ELŐZMÉNYEK

HAT NAP ALATT MÁR A HARMADIK MÉRKŐZÉSÉT JÁTSSZA péntek délután a román élvonalban a Sepsi OSK, a legutóbbi két találkozóját elvesztő székelyföldi csapat a nyeretlen Miovenit fogadja. A Superliga talán legkisebb költségvetésű együttese eddigi nyolc mérkőzésén mindössze három pontot gyűjtött, ám a szentgyörgyieknek figyelmeztető jel lehet, hogy ebből kettőt a legutóbbi két alkalommal, az UTA és a Petrolul ellen szerzett. Korábban az Európa-konferencialiga csoportkörébe jutó FCSB-vel is 1–1-es döntetlent játszott.

A Sepsi védelme egyelőre látványosan megérzi a múlt héten az Universitatea Craiova által kivásárolt csapatkapitány, Bogdan Mitrea távozását: vele az első hat bajnoki mérkőzésen mindössze három gólt kapott, nélküle a legutóbbi két találkozón ugyanannyit.

Egyelőre azonban újabb távozókat jelentettek be a piros-fehérek: az északmacedón válogatott szélső, Sztefan Askovszki egy év után elmegy, és a görög élvonalban szereplő PASZ Lamíánál folytatja a pályafutását, a moldovai támadót, Vitalie Damascant pedig kölcsönadják a FC Voluntari-nak. Megérkezett viszont Pavol Safranko játékengedélye, így a csapathoz egy év után visszatérő szlovák csatár a Mioveni ellen már bevethető lesz. „Egy védekező és kontrázó csapat érkezik hozzánk, de a fiúk is érzik, hogy a legutóbbi két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, és mindent beleadnak a sikerért” – mondta a pénteki mérkőzésről Hadnagy Attila.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–MIOVENI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik