Skócia: felfüggesztették a másodosztály alatti bajnokságokat

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 15:29
null
Este még a kispadról sem figyelhet Lennon (Fotó: AFP)
A Skót Labdarúgó-szövetség közlése szerint három hétre felfüggesztették az első- és a másodosztályon kívül az összes profi és félprofi férfi és női labdarúgó-bajnokságot az országban kialakult koronavírus-helyzet miatt. Eközben a hétfő este az élvonalban lejátszandó Celtic–Hibernian mérkőzésen a hazaiaknál 13 játékosnak, továbbá Neil Lennon menedzsernek és segítőjének önkéntes karanténba kell vonulnia, miután a pozitív koronavírusteszt eredményt produkáló Christopher Jullien kontaktszemélyeinek számítanak.

A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) hétfői közlése szerint a skót Premier League és a másodosztály küzdelmeit leszámítva az ország össszes profi bajnokságát felfüggesztik három hétre a kialakult koronavírus-helyzet miatt – annak ellenére, hogy a skót kormány közlése szerint a profi sportolók küzdelmei folytatódhatnak a járványhelyzet ellenére is. Az SFA úgy ítélte meg, hogy a közegészségügy védelme érdekében inkább felfüggeszti a profi és félprofi, férfi és női bajnokságokat, miután egyeztetett a helyi egészségügyi minisztériummal.

Eközben az élvonalban sem túl rózsás a helyzet, miután a dubaji edzőtáborából visszatérő Celticnél pozitív lett Christopher Jullien koronavírustesztje, ezért rajta kívül még a csapat további 13 játékosa, valamint Neil Lennon vezetőedző és segítője, John Kennedy is önkéntes karanténba vonult.

A bajnoki tabellán a listavezető Rangers mögött 22 pontos hátránnyal második Celtic hivatalos honlapján található közlemény szerint a 14 hiányzó játékos és a szakmai stáb hiánya ellenére is lejátsszák a Hibernian elleni hétfő meccset, bár arra nem tér ki a közlés, hogy kikkel pótolják a karanténba kerülteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik