Skócia: a Celtic győzelemmel hangolt az FTC elleni BL-selejtezőre

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.22. 20:42
null
Albian Ajeti lövése után a labda utat talált a Dundee United kapujába (Fotó: Getty Images)
A Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Celtic 1–0-ra győzött a Dundee United vendégeként a skót labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában.


A Celtic összeállítása: Barkasz – J. Frimpong, Jullien, Bitton, G. Taylor (Ajer, 74.) – Brown, McGregor – Ntcham (Al. Ajeti, 74.), Christie, Elyounoussi (Forrest, 62.) – Édouard (Klimala, 86.)

A Celtic előző két bajnokiját elhalasztották, mert belga játékosa, Boli Bolingoli nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti karanténra vonatkozó szabályokat, így Neil Lennon együttese az 5. fordulóban még csak a harmadik meccsét játszotta az új idényben.

A Celtic kezdőcsapata két helyen tért el a KR Reykjavík elleni BL-selejtezőhöz képest, Hatem Abd Elhamed és James Forrest helyett ezúttal Jeremie Frimpong – aki nincs családi kapcsolatban a ferencvárosi Abraham Frimponggal, már csak azért sem, mert holland – és Olivier Ntcham kapott lehetőséget.

A glasgow-i együttes az egész mérkőzésen nagy fölényben futballozott az első három bajnokiján négy pontot szerző Dundee United ellen (a 64 százalékos labdabirtoklás mellett összesen 23-szor vette célba a kaput, míg ellenfele csak hétszer), de sokáig úgy nézett ki, meg kell elégednie az egy ponttal – aztán a 83. percben a csereként beálló svájci válogatott támadó, Albian Ajeti egy kapu előtti kavarodás során eldöntötte a meccset a Celtic javára.

A zöld-fehérek három mérkőzés után veretlenül negyedikek a tabellán, az élen 13 ponttal a Rangers áll.

A Celtic szerdán 20.45 órakor fogadja a Ferencvárost a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.

SKÓCIA, PREMIERSHIP
5. FORDULÓ
Dundee United–Celtic 0–1
(Al. Ajeti 83.)
Az élcsoport: 1. Rangers 13 pont, 2. Hibernian 10 (4 mérkőzés), 3. Ross County 8, 4. Celtic 7 (3), 5. Dundee United 7, 6. St. Mirren 7 (4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik