Románia: szombaton mutatják be az új szövetségi kapitányt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.01.20. 15:51
null
A román sajtó szerint nem Bölöni László lesz az új szövetségi kapitány (Fotó: Dömötör Csaba)
Pénteken megválasztja, szombaton pedig hivatalosan bemutatja a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a válogatott új szövetségi kapitányát – jelentette be Mihai Stoichita szakmai igazgató.

Habár neveket nem említett, a román sajtó egyértelműen feltételezi, hogy Edward Iordanescu lesz a befutó, akivel a héten személyesen tárgyaltak a FRF vezetői.

„Pénteken eldöntjük, ki lesz, és szombaton bemutatjuk, így kikerülünk az utóbbi időben sok ellentmondást okozó helyzetből. Nagy a felelősség. Olyan szövetségi kapitányra van szükség, aki mérkőzéseket tud nyerni, mert sok ideje nem lesz felkészülni” – nyilatkozta az Antena 1 televízió sporthíradójának Mihai Stoichita, aki Razvan Burleanu FRF-elnök társaságában több jelölttel is tárgyalt az elmúlt két hónapban.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint bár a szövetség már megegyezett Iordanescuval, még nem értesítette a Marosvásárhelyen várakozó Bölöni Lászlót a döntéséről.

A közel két héten át a legesélyesebb kapitányjelöltnek vélt magyar edző időhúzása nem tetszett a szövetség vezetőinek, ezért kezdték el a tárgyalásokat Iordanescuval és Adrian Mutuval, akik anyagi szempontból kedvezőbb megoldást jelentenek.

A sportlap úgy tudja, az elmúlt két hétben egyáltalán nem nyilatkozó Bölöni sajtótájékoztatón tervez beszélni a tárgyalásról, de csak miután lezárul a szövetségi kapitány kinevezésének folyamata. A román válogatott kispadja novembertől szabad, amikor Mirel Radoi nem kívánta meghosszabbítani a kudarccal záruló világbajnoki selejtező végén lejáró szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik