Románia: ritka nagy meccsen a 92. percben gyűrte le a Dinamo a CFR-t

Vágólapra másolva!
2011.11.06. 02:02
Az éllovas Dinamo Bucuresti volt a második helyezett CFR vendége szombat este a román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának rangadóján: a vendég fővárosiak fordulatos csatában elvitték a három pontot Kolozsvárról (3–2).

A CFR kezdetben elrontotta helyzeteit, nem úgy a Dinamo, amely az első valamirevaló lehetőségéből megszerezte a vezetést Ionel Danciulescu révén. A kolozsváriak a 26. percre két játékosukat is elveszítették sérülés miatt ( egyikük a házi góllövőlistát vezető brazil Weldon volt), mégis képesek voltak fordítani: Cadú büntetőből egyenlített, majd a második félidő legelején Ronny talált be.

Könnyen lehetett volna 3–1 is, csakhogy Panin, Kapetanosz akció végén az utóbbi fejesénél a labda a lécről úgy pattant le, hogy teljes terjedelmével nem haladt át a gólvonalon. A hajrá eseményei is szerencsésen alakultak a fővárosiak számára, ugyanis a hazaiak kapusa, Beto megsérült, s mivel több cserelehetőség nem volt, a nem éppen fitt kapusnak a helyén kellett maradnia.

Marius Niculae kihasználta a lehetőséget: a góllövőlista éllovasa a 82. percben büntetőből talált be a kapuba, majd a 92. percben – amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent – pontos lövéssel három ponthoz juttatta csapatát.

A hazaiak keresetlen szavakkal illették a játékvezető tevékenységét, de ez nem változtat a tényeken: a Dinamo majdnem negyven év után újra nyert a CFR otthonában, és .a győzelemmel kissé ellépett legnagyobb riválisától. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik